23948sdkhjf

NCC skal spule 60 kilometer kabel på plads i hovedstadsområdet

De seneste tre år har NCC lagt kilometervis af kabler for Energinet. Med start til sommer og tre år frem skal NCC’s Civil Engineering division lægge endnu flere kilometer rør og højspændingskabler i hovedstadsområdet. 

Til sammen skal der på en 22 km lang strækning lægges 60 km rør og føres 60 km 132 kV højspændingskabler, der indspules med den Watucab metode, som NCC har anvendt og videreudviklet på i tre år. 

– Det kræver et professionelt projektteam at udføre så komplicerede gravearbejder, som disse projekter indeholder, og det kræver dygtige samarbejdspartnere og de bedste graveførere, og dem er vi heldige at have, siger Kirsten Isager Kruuse, afdelingschef i NCC Civil Engineering, i en pressemeddelelse om projektet. 

Hvad er Watucab-metoden 

NCC skal trækker kablerne på den nye strækning med den Watucab-metode, som er udviklet af et schweizisk firma. Watucab er en metode, hvor man bruger vandtryk til at installere elkabler, hvor der er begrænset plads at arbejde på. 

Entreprenørfirmaets team har oparbejdet stor erfaring med metoden efter at have lagt cirka 70 km kabler på projekter for Energinet på den måde over de seneste år. 

Lige nu pågår arbejde med at færdiggøre strækningen fra Amagerværket frem til Svanemølle Koblingsstation, som også indeholder lange strækninger med flere boringer, heraf både under jernbane og i Kalkbrænderihavnsgade. Strækningen er lavet som rørlægning med efterfølgende indspuling af kabler.

Opgaven består af gravearbejde, underboringer, kabel indspuling og retablering af berørte arealer i forbindelse med etablering af 132 kV mellem kabelanlæggene Ejbygård transformerstation og Lindevang transformerstation, Bellahøj koblingsstation og Lindevang transformerstation, Lindevang transformerstation og Vigerslev koblingsstation samt fra H. C. Ørsted værket til Vigerslev koblingsstation. 

I forbindelse med retablering af de berørte strækninger kommer NCC’s egen brolæggerafdeling og NCC-asfalt i spil, så alle områder efter arbejdet fremstår pæne og nydelige. 

Arbejdet sættes i gang i løbet af sommeren og forventes afsluttet i december 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188