23948sdkhjf

Lønforhøjelserne sad løst hos Dong

Energigiganten undersøger nu en række lukrative ansættelsesaftaler blandt en række ledende medarbejdere.
Det er specielt afdelingen Corporate Affairs, der er kommet i Dong-bestyrelsens søgelys. Det var en elite-afdeling, som topchef Anders Eldrup oprettede for at udvikle Dong, og som blandt andet skulle stå for fusioner, opkøb og frasalg. Det skriver Børsen.

Og meget tyder på, at Anders Eldrup har været særdeles rundhåndet med lønkronerne, da der skulle headhuntes medarbejdere til afdelingen. Kilder siger til avisen, at ledende medarbejdere under koncerndirektionen sagtens kunne tjene 4-5 mio. kr. om året, og at de også havde særdeles lukrative fratrædelsesordninger.

Aftrædelsesaftale på 20 mio. kr.
Dong selv ønsker ikke at sætte navn på de ansættelseskontrakter, der nu granskes, men Børsen skriver, at det især drejer sig om fire ledende medarbejdere.

Størst røre har der været omkring Jakob Baruël Poulsen, der er tidligere chef for Corporate Affairs og senest har været ansvarlig for Dong’s vindmølledivision. Hans løn har angiveligt været højere end Anders Eldrups egen, og yderligere har han haft en fratrædelsesordning, der sikrede ham 20 mio. kr. – også hvis han selv valgte at sige op.

Derudover har Dong-bestyrelsen også valgt at se Christian Skakkebæk, tidligere juridisk chef og nu en del af Dong’s oliedivision, Torsten Lodberg Smed, tidligere chef for opkøbsafdelingen, og Christina Grumstrup Sørensen efter i sømmene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126