23948sdkhjf

ProjectZero med i Clinton-program

Sønderborgs ProjectZero er fundet egnet til at komme med i det globale C40-Climate Positive Development Program, i partnerskab med The Clinton Climate Initiative.
Netværket skal skabe klima-positive by-løsninger og bevise, at man på samme tid kan både vokse og reducere CO2-udledningen. Løsningerne skal inspirere verdens byer til bæredygtighed.

- At vi er med på Clinton-listen kommer til at gavne en stor gruppe af virksomheder i hele Sønderjylland, fordi det betyder, at alle de virksomheder, der arbejder med energibesparende udstyr i ProjectZero, kan få flere kunder og større omsætning i kraft af det globale springbræt til verdens største byer. Hjulene kommer til at snurre hurtigere, forudser Peter M. Clausen, formand for ProjectZero-Fonden.

Fortjent anerkendelse
ProjectZero bliver med optagelsen i Clinton-programmet en del af et globalt netværk af ligeværdige udviklingspartnere fra både den private og offentlige sektor.

- Sønderborgs ProjectZero-satsning har både de nødvendige ressourcer, commitment og stakeholder-support til at kunne realisere ambitionen og vise nye veje til excellence i bæredygtig byudvikling, siger ZachTofias, director for Clinton`s Climate Positive program.

Den danske klimaminister Martin Lindegaard siger om Sønderborgs optagelse, at det er en fortjent anerkendelse, som Sønderborg nu får ved at komme på Clinton Climate Positive listen. Og Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn ser det som et godt eksempel på, at bæredygtig udvikling og vækst går hånd i hånd.

I godt selskab
Målet i Sønderborg er at reducere områdets CO2-udledning til 0 i 2029 gennem energieffektivisering og omlægning til grøn energi. Samtidig skal der skabes grønne jobs i både industri, håndværk og service.

- Set med kommunens øjne, så er optagelsen på Clinton-listen et internationalt gennembrud. Det glæder os, at optagelsen også skaber flere arbejdspladser og øger omsætningen i virksomheder på klimaområdet. Vi vil gerne vækste området på især grønne jobs. Det tror jeg er en vigtig sideeffekt af samarbejdet med Clinton-Foundation, siger Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Udover Sønderborg omfatter C40-Climate Positive Development Program blandt andet projekter i Melbourne, Sydney, Palhoça, São Paulo, Toronto, Victoria, Ahmedabad, Jaipur, Panama City, Pretoria, Seoul, Stockholm, London, San Francisco og Oberlin.

Kilde: ProjectZero - http://www.projectzero.dk/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125