23948sdkhjf

Var Anders Eldrup illoyal?

Dong's bestyrelse erkender nu at der var tale om en decideret fyring af topchef Anders Eldrup. Opdateret 10.46.
Dansk medier har i dag været fyldt med historier om bruddet mellem Anders Eldrup og Dong Energy. I flere artikler postuleres det, at bruddet er sket på grund af, at den tidligere topchef har handlet illoyalt overfor koncernen og bestyrelsen.

Nu tager bestyrelsen imidlertid bladet fra munden og erkender i en pressemeddelelse, at det var en enig bestyrelse, der besluttede at sætte Anders Eldrup på porten.

Det skete efter en afdækning af nogle usædvanlige ansættelse- og fratrædelsesvilkår for nogle enkelte nøglemedarbejdere i Dong Energy, og disse aftaler skulle angiveligt være indgået uden bestyrelsens viden.

Afventer undersøgelse
- Beslutningen om Anders Eldrups fratrædelse har intet med Rigsrevisionens undersøgelse at gøre, men bestyrelsen har erfaret, at Anders Eldrup har godkendt nogle usædvanlige ansættelsesforhold for enkelte medarbejdere i Dong Energy, siger
bestyrelsesformand Fritz Schur.

- På nuværende tidspunkt, er det bestyrelsens formodning, at det kun drejer sig om ganske få personer, der er omfattet af de udsædvanlige ansættelsesvilkår. For at afdække sagens fulde omfang, har bestyrelsen igangsat en ekstern advokatundersøgelse, der forventes at ligge klar om 14 dage, fortsætter han.

- I bestyrelsen er der fuld enighed om, at vi burde have været inddraget i disse forhold, og derfor er det også en enig bestyrelse, der har truffet afgørelsen om, at Anders Eldrups fratrædelse. Fratrædelsesvilkårene tager vi først stilling til, når vi har resultatet af undersøgelserne. Anders Eldrup har altså ikke fået tilsagn om den fratrædelsesgodtgørelse, der har været nævnt i medierne, slutter Fritz Schur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126