23948sdkhjf

Ørsted giver grønt lys til rekordstort onshore-projekt

Ørsted har truffet den endelige investeringsbeslutning om sit hidtil største onshore-projekt, Helena Energy Center i Texas, som er et hybridprojekt på 518 MW med både vind- og solenergi. Projektet forventes idriftsat i første halvdel af 2022. 

Med projektet udvider Ørsted sin portefølje af aktiviteter inden for landvind og solenergi til at omfatte Bee County i det sydlige Texas.

Helena Energy Center består af Helena Wind på 268 MW og Sparta Solar på 250 MW (vekselstrøm). Projektet har sikret sig kontrakter med flere aftagere, herunder Henkel for en del af produktionen fra vind og Target for en del af produktionen fra solenergi.

Ørsted ligger blandt de fem største amerikanske konstruktører for så vidt angår nytilkommen kapacitet i 2020. Med Helena Energy Center kommer Ørsteds portefølje af onshore-projekter under opførelse og i drift op på 4 GW.

Med den betydelige vækst i porteføljen i de kommende år er Ørsteds amerikanske energihandelsteam, som tidligere var under Ørsteds Markets-division, blevet integreret i Ørsteds onshore-forretning. Det giver mulighed for en mere dynamisk risikostyring. Ben Pratt er blevet valgt til at stå i spidsen for energihandelsteamet i Chicago og slutter sig til Ørsteds Onshore ledelsesteam, som fortsat ledes af Onshore CEO Declan Flanagan.

- Vi er hurtigt blevet en af de største konstruktører af ny vind- og solenergi i USA, og det er helt centralt for vores ambitiøse vækstplaner at have kapaciteter i verdensklasse inden for alle facetter af energimarkederne, siger Declan Flanagan, executive vice president & CEO Onshore hos Ørsted, i en pressemeddelelse.

Ben Pratt kommer fra en stilling som senior managing director hos Uniper Global Commodities (tidligere E.On) og har stor erfaring med porteføljerisikostyring på tværs af hele elmarkedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797