23948sdkhjf

Aalborg CSP ramte garanteret COP i første forsøg

Da Aalborg CSP for nyligt afleverede det nye varmepumpeanlæg til Saltum Fjernvarme, så var det med en fornemmelse af at have ramt bulls eye.

I udbuddet var de opstillede konkurrenceparametre, at man efter leveringen kunne vise en realtest med en afvigelse på maksimalt to procent fra det lovede i tilbuddet.

At ramme inden for skiven i første forsøg er langt fra en selvfølgelighed. Virksomhedens rådgiver mindes ikke at have oplevet det før.

- Aalborg CSP blev ikke valgt til opgaven på den laveste pris for anlægget, men på en høj COP og dermed den laveste pris pr. produceret MWh, fortæller Per Aasted, der er salgs- og projektingeniør hos Aalborg CSP.

- Det er med stor tilfredshed, at det nu er konstateret, at vores anlæg i første forsøg lever op til det lovede. Fra mine kontakter i fjernvarmebranchen ved jeg, at det ikke er en selvfølge, fordi varmepumper er forholdsvis komplicerede maskiner med høje tryk, damp og væsker, der alt sammen skal balanceres. Derfor er jeg stolt af det arbejde, der er udført, siger Per Aasted.

Godt samarbejde

Aalborg CSP vandt opgaven med at levere et varmepumpeanlæg til Saltum Fjernvarme efter licitation, hvor virksomheden vandt på den højeste COP.

COP’en er et udtryk for varmepumpens ydelseskoefficient og angiver dermed varmepumpens evne til at omsætte energi i udeluften til fjernvarmeenergi. Når COP’en for en varmepumpe beregnes sammenholdes varmepumpens leverede mængde (termisk) energi med den tilførte mængde (elektrisk) energi.

Saltum Fjernvarmes bygherrerådgiver gennem hele processen, fra udbud og valg af leverandør til ydelsestest og afleveringsforretning, har været NIRAS. Samarbejdet mellem rådgiver og Aalborg CSP har været velfungerende, hvor begge parter har draget fordele af hinandens erfaringer fra branchen.

Det nye anlæg vil ifølge Aalborg CSP kunne dække cirka 80 procent af Saltum Fjernvarmes kunder, mens den resterende del fortsat vil produceres med naturgas.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094