23948sdkhjf

Portræt: Ny Danfoss-generation med iværksætter-gener og international erfaring

Danfoss har sat et generationsskifte i søen, der betyder, at tredje generation i den alsiske familie næste år kommer til at stå i spidsen for familiekoncernen.

Mads Clausen og Mads-Peter Clausen er fra 2022 medlemmer af bestyrelsen hos både Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond. Jens Martin Skibsted er i forvejen medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond. Alle tre er de børnebørn af Danfoss-grundlæggere Mads Clausen.

Tog en omvej til Danfoss

Mads Clausen, der er søn af Anette og Jørgen Mads Clausen, er født i 1984 og uddannet civilingeniør fra DTU. Han har desuden en mastergrad i business administration fra London Business School og en mastergrad i bioteknologi fra Johns Hopkins University.

Han er iværksætter og stifter af selskaberne MC2 Therapeutics, der udvikler lægemidler til psoriasispatienter, og Vandstrom, der udvikler en ny membran-teknologi til anvendelse i seperations-processer inden for vand, lifescience, enzym- samt fødevareindustri.

Trods iværksættertrangen har Mads Clausen aldrig været i tvivl om, at han på et tidspunkt ville være med til at bidrage til Danfoss’ videre udvikling.

Daglige samtaler i hjemmet med forældrene gav ham imidlertid lysten og modet til at drage ud en lang og ofte kompleks udviklingsrejse for at skabe nyt. Der var ikke tale om noget forventningspres, men derimod en stor opmuntring og inspiration til at opsøge og udforske, hvordan teknologi - også uden for Danfoss – former vores verden, skaber forandring og ikke mindst fremskridt.

Fascineret af Danfoss

Og Mads Clausen fulgte sine forældres råd. Han lagde en masteruddannelse i bioteknologi og en MBA til sit videnskatalog og begyndte at arbejde på at udvikle nye teknologivirksomheder.

Sideløbende har Mads Clausen fastholdt sit dybe engagement og sin indgroede begejstring og interesse for Danfoss.

Mads Clausen bliver således nyt medlem af bestyrelsen i Danfoss A/S. Han fortsætter som medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond, hvor han har siddet siden 2015.

- Min store livslange interesse for Danfoss bygger ikke mindst på en stor fascination af virksomhedens historie og de mange mennesker, der har skabt den, med især min farmor og far som kilder til utallige indsigter, perspektiver og anekdoter. Jeg var altid meget opsøgende over for den viden og de små detaljer og nuancer og forpassede aldrig en chance for at sidde alene med min farmor og spørge og lytte. Jeg tror, det kan være meget godt, at bestyrelser som vores har nogle medlemmer som i særlig grad er vidende om, hvor vi kommer fra, når vi i fællesskab skal arbejde med, hvor vi skal hen, siger Mads Clausen i en pressemeddelelse.

- Nu har vi jo alle deltaget i bestyrelserne i en årrække, så det er ikke nyt, at vi er med til at tage ansvar for fond og virksomhed. Det, at vi nu udbygger det ansvar, er noget, jeg går til med den største ydmyghed over for den fælles opgave, men jeg vil også sige, at det føles naturligt, og at jeg virkelig er glad for, at jeg har muligheden for at bidrage til arbejdet i Danfoss, siger fortsætter han.

Erfaren Danfoss-leder

Modsat sin fætter har Mads-Peter Clausen, der er søn af Anne-Dorthe og Peter Mads Clausen, taget den mere slagne vej ind i Danfoss. Han er født i 1976 og er uddannet ingeniørbachelor på Syddansk Universitet og master of business administration på University of Georgia i USA.

Han er senior director for forretningsområdet Oil Free Solutions hos Danfoss og har siden 2002 beklædt forskellige lederstillinger i familiekoncernen.

Lærte håndværk fra bunden

Som ung gik hans tanker dog ikke i retning af en karriere i familievirksomheden. De første skridt tog han nemlig i nabovirksomheden Linak, hvor han som maskinarbejderlærling lærte håndværket fra bunden.

Det var en rotationsordning, hvor lærlingene på Linak og Danfoss byttede plads i en periode, der kickstartede Mads-Peter Clausens efterhånden snart 20 år lange karriere i Danfoss.

Opholdet blev en kæmpe øjenåbner og vakte interessen for teknik, ingeniørfaget og ledelse. Uddannelser, der efterfølgende har bragt Mads-Peter Clausen rundt til en række forskellige ledende stillinger i Danfoss blandt andet i USA.

Velplanlagt generationsskifte

Mads-Peter Clausen bliver nyt medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond. Han fortsætter sit hverv i bestyrelsen for Danfoss A/S, hvor han har været medlem siden 2014.

- Jeg går til opgaven med taknemmelighed og ydmyghed overfor Danfoss og for familien. Det har været et velplanlagt generationsskifte, hvor min far Peter Clausen og Jørgen Clausen stadig kommer til at supportere aktiviteterne, siger Mads-Peter Clausen.

- Vi i tredje generation kommer alle med en masse erfaringer og har hver især over en årrække været involveret i enten fonden eller Danfoss. For mit vedkommende håber jeg, at jeg efter 20 år i virksomheden fortsat kan bruge den erfaring og indsigt på en konstruktiv måde i samarbejde med ledelsen og de to bestyrelser. Min ambition er derfor at fortsætte det arbejde, vores forældre har ydet igennem mange år og med det samme Danfoss DNA, vi nu i tre generationer er i fuld gang med at føre videre, fortsætter han.

Etableret iværksætter og designer

Jens Martin Skibsted er født i 1970 og er til daglig global partner, VP, hos designvirksomheden Manyone. Han er søn af Bente Skibsted (født Clausen) og Jens Skibsted, og har en bachelorgrad i filosofi suppleret med en masteruddannelse i cross media communication fra Københavns Universitet.

Jens Martin Skibsted ville noget andet end at gøre karriere i familiefirmaet, så han trak rødderne op af den alsiske muld og flyttede til København.

Her begyndte han en rejse, som de sidste 30 år har ført ham igennem en række kreative uddannelser i Danmark, Frankrig og USA. Og som efterfølgende har etableret ham som iværksætter og designer.

I dag foregår hans arbejde i krydsfeltet mellem innovation, etik og marketingstrategi, og han betragtes som en af pionererne inden for Urban Mobility, det vil sige udviklingen af bæredygtige og effektive måder for transport i bymiljøer.

Danfoss i DNA’et

Han er medlem af bestyrelsen i Bitten & Mads Clausens Fond, hvor han indtrådte i 2012.

- Danfoss er en vigtig del af mit DNA, og vi kan som familieejet virksomhed have et stabilt og langsigtet perspektiv på vores udvikling, og det giver os en stor styrke. Danfoss er for mig en gigantisk løftestang i forhold til klimaudfordringerne, og nu også en væsentlig spiller på mobilitet, som er med til at elektrificere transportsektoren lokalt og globalt, siger Jens Martin Skibsted. 

- Jeg har deltaget i bestyrelsesarbejdet i en årrække, og det er et stort ansvar, fordi arbejdet har stor betydning. Ikke kun for fonden og virksomheden, men i høj grad også for hele den grønne omstilling, og ikke mindst for de cirka snart godt 38.000 ansatte, deres familier og samfund. Så jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde - at byde ind med den erfaring, jeg kommer med - at skabe værdi, og gøre mit bedste for at leve op til det ansvar, der følger med, uddyber han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203