23948sdkhjf

Aarhusiansk affald skal skabe innovation og arbejdspladser

Når borgere og virksomheder i dag afleverer deres affald på genbrugsstationerne, bliver 88 pct. genanvendt. Men i fremtiden skal affaldet i langt højere grad kunne indgå direkte i virksomhedernes produktion og skabe et cirkulært kredsløb.

Sådan lyder det i udkastet til Aarhus Kommunes nye affaldsplan.

- Allerede i dag har vi gode eksempler på, at det giver stor værdi at virksomheder og genbrugsstationer samarbejder. Det skal vi have endnu mere af, siger Teknik- og Miljørådmand Bünyamin Simsek (V).

Lagt op til samarbejde

I forslaget til affaldsplanen er der lagt op til, at udvalgte virksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner forsøgsvis samarbejder omkring affald på nye måder. Målet er, at ti forskellige typer affald fra genbrugsstationerne skal enten genanvendes eller genbruges i perioden 2021 – 2026.

Den nye affaldsplan skal således understøtte innovative miljøer, hvor iværksættere og virksomheder kan arbejde med udvikling af nye metoder til genbrug og genanvendelse af forskellige affaldstyper. Håbet er, at det vil udvide mulighederne for, at virksomheder kan genanvende flere materialer og kan være med til at skabe nye arbejdspladser.

- Når vores håndtering af affald bliver en fordel for erhvervslivet og
iværksættermiljøet, så synes jeg, at vi har skabt noget unikt. Hvis affald kan
være med til at skabe vækst i kommunen, så skal vi udnytte det, siger
Bünyamin Simsek.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079