23948sdkhjf

Norddjurs Kommune bliver Klimakommune

Norddjurs Kommune bliver nu klimakommune nr. 72 af 98. Der er allerede en klima-handlingsplan på vej.
Onsdag d. 8. marts satte Norddjurs Kommune og Danmarks Naturfredningsforening (DN) det sidste formelle aftryk på den klimakommune-aftale, som kommunalbestyrelsen sagde ja til på sit møde i december 2011.

Det skete på rådhuset i Grenaa, hvor borgmester Jan Petersen og præsident i DN, Ella Maria Bisschop-Larsen, underskrev DN’s klimakommuneaftale om at nedbringe Norddjurs Kommunes C02-udslip med mindst 2 procent om året frem til år 2017. Med var også DN's lokalformand Lars Sloth.

Nr. 72 i rækken
Klimakommuneaftalen betyder, at Norddjurs Kommune som nr. 72 i rækken af klimakommuner i landet forpligter sig til at arbejde for et bedre klima gennem klimakommunekonceptet.

- Norddjurs Kommune tager aktivt stilling til de globale klimaforandringer. Det gør vi ved at reducere kommunens CO2-udslip gennem en række tiltag, ligesom vi også tilpasser os konsekvenserne af den globale opvarmning, sagde Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune, på mødet.

Han ser aftalen som endnu et skridt i den rigtige retning i kampen mod klimaforandringerne:

- Det er vigtigt, at kommunerne tager ansvar på klimaområdet. Vi skal gå foran med et godt eksempel for borgere og erhvervsliv i klimaspørgsmålet. I disse år opføres en af verdens største havmølleparker mellem Djursland og Anholt – med Grenaa Havn som centrum og udskibningshavn for de store møller. Det er med til at sætte fokus på Norddjurs i forhold til vedvarende og grøn energi.

Handlingsplan på vej
Norddjurs Kommune vil gennem klimakommuneaftalen udarbejde en klimahandlingsplan, der skal sikre en reduktion i den årlige CO2-udledning fra kommunens bygninger og virksomheder med mindst 2 procent om året frem til 2017.

Klimahandlingsplanen vil blive udarbejdet i løbet af 2012. Den vil indeholde forslag til energirenovering af kommunale bygninger, opstilling af solcelleanlæg, udskiftning af gadebelysningen og meget andet.

Djursland – et samlet klimaland
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, er glad for at byde Norddjurs Kommune velkommen på klimaholdet blandt 72 klimakommuner af landets 98 kommuner:

- Det glæder mig at se, at Norddjurs Kommune vil arbejde målrettet for at nedbringe C02-udslippet. Både Syd- og Norddjurs har med projekt Djurs Energiland arbejdet for, at vind- og solenergi tilsammen kan udvikle en stærk klimaindsats, sagde Ella Maria Bisschop-Larsen og understregede, at det er vigtigt at handle nu og handle hurtigt, for klimaet venter ikke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079