23948sdkhjf

Nu indvies PowerLabDK med testfaciliteter i verdensklasse

Med det nye laboratorium PowerLabDK, får Danmark testfaciliteter til fremtidens energisystem i den absolutte verdensklasse. Balslev har sikret brugerinvolvering fra start til slut.
Den officielle åbning finder sted torsdag den 15. marts 2012 med indlæg fra klimaminister Martin Lidegaard, DTU rektor Anders Bjarklev samt formand for styrekomitéen af PowerLabDK professor Jacob Østergaard. Herefter vil der være fest-lyn-fyrværkeri, demonstrationer samt en posterudstilling.

Unik eksperimentel platform
Med PowerLabDK kan forskere og virksomheder teste og udvikle Smart Grid-teknologier til fremtidens intelligente elsystem i såvel laboratorier som i pilotforsøg samt også i fuld skala.

De nye teknologier skal bl.a. gøre det muligt at integrere en varierende mængde strøm fra vindmøller i energisystemet. Den eksperimentelle platform sikrer Danmark unikke muligheder for erhvervsudvikling, eksport, skabelse af grøn vækst samt udnyttelse af vedvarende energikilder.

Brugerinvolvering gennem hele forløbet
Balslev har haft ansvar for bygherrerådgivningen i forbindelse med hele bygningsrenoveringen samt etableringen af de nye laboratoriefaciliteter.

Ifølge Asger Illum, bygherrerådgiver fra Balslev er omdannelsen af det tidligere laboratorium til et fremtidssikret testcenter foregået i en konstruktiv dialog med bygningens brugere hele vejen igennem.

- Jeg er stolt over at have været med til at realisere PowerLabDK. Det er et unikt projekt, og de nye faciliteter giver optimale muligheder for at teste og udvikle fremtidens intelligente elsystemer. Som bygherrerådgiver har en af udfordringerne været at få belyst de mange tekniske ønsker og krav fra brugerne og få dem sat ind i en kontekst. Dernæst bearbejdning af detaljerne og fast-holdelse af brugergruppen på konklusionen. Det er lykkedes at omsætte ideen om et åbent miljø og testfaciliteter i storskala til virkelighed, fortæller Asger Illum fra Balslev Rådgivende Ingeniører.

Fakta om projektet
Anlægssum: 50 mio.
Udførende team: Erik Møller Arkitekter og Rambøll
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109