23948sdkhjf

Rambøll: Grøn omstilling kræver elnet-investeringer på 80 mia.

En analyse udarbejdet af Rambøll for Wind Denmark viser, at det samlede investeringsbehov i det danske elnet frem mod 2040 vil være ca. 80 milliarder kroner.

Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

Energistyrelsen forventer, at elforbruget frem mod 2030, hvor der skal opnås 70 procent reduktion i CO2-udledning, vil stige med 83 procent.

Og det er i den sammenhæng, at der skal investeres for at opfylde behovene for mere strøm til den grønne omstilling i form af datacentre, varmepumper og P2X.

Energiøer vil kræve store investeringer

Denne stigning kan ifølge Rambøll kun realiseres ved investeringer i vedvarende energiproduktion og elnetinfrastruktur til transport af vedvarende energi. Det forventes, at der over de kommende år skal investeres i en lang række vedvarende energiproduktionsanlæg, som skal opføres og tilsluttes elnettet løbende.

I analysen er der fokus på hovedområderne: Nettilslutninger af vind, sol og energiøer samt udlandsforbindelser og mulige udbygninger af elnettet.

En stor del af disse investeringer skal gå til nettilslutning af de energiøer, der er i støbeskeen, hvor det forventes, at disse udgifter vil løbe op i ca. 10 milliarder kroner.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078