23948sdkhjf

Ørsted starter offshore-installation i Taiwan

Alle tilladelser og VVM-redegørelser er nu på plads, så Ørsted har påbegyndt etableringen af havvindmølleparken Greater Changhua 1 & 2a ud for Taiwans kyst.

- Efter næsten 1800 dages hårdt arbejde er vi nu klar til at påbegynde offshore-installationen. Dette er ikke en let opgave, særligt i lyset af udfordringerne ved COVID-19-pandemien, lyder det fra landechef for Ørsted Taiwan, Christy Wang, i en pressemeddelelse.

Havvindmølleparken forventes at stå færdig i 2022 med en kapacitet på 900 MW og dermed muligheden for at levere strøm til en million taiwanske husstande.

Vil gøre Taiwan grønnere

Ørsted har igangsat den vandrette boring, der skal forberede kabellægning og erosionsbeskyttelse af fundamenterne og dermed klargøre havbunden til installation af fundamenter.

Samtidig bliver der gjort fremskridt med byggeriet på land, herunder færdiggørelsen af anlægsarbejdet i de to hovedbygninger på den landbaserede transformerstation og opgraderingen af de kajer på Taichung Havn, hvor hovedkomponenterne til offshore-installationen skal opbevares.

At anlæggelsen nu endeligt er påbegyndt glæder også regionschef for Ørsted i Asien og Stillehavsområdet, Matthias Bausenwein.

- Påbegyndelsen af offshore-installation på Greater Changhua 1 & 2a er et vigtigt skridt hen mod at gøre Taiwan grønnere, siger han i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125