23948sdkhjf

Ny varmecentral fremtidssikrer Brovst Fjernvarme

Som flere andre fjernvarmeselskaber har Brovst Fjernvarme været i den situation, at både ændret lovgivning, krav til CO2-udledning og nye teknologier betød, at de skal udskifte deres energianlæg.

- Vi stod over for den situation, at rådighedsbeløbet for elproduktion forsvandt med udgangen af 2018, og det truede med, at varmepriserne ville stige, hvis vi ikke gjorde noget. Samtidig er det fra politisk hold besluttet, at gasproduktion skal udfases, og da vi har ældre og urentable gasmotorer, så skulle der ske noget, siger bestyrelsesformand hos Brovst Fjernvarme, Hans Hulthin Rasmussen i en pressemeddelelse.

Nu er valget så faldet på en tredelt løsning med varmepumpe, træfliskedel og en eksisterende elkedel, der skal fungere som reservelast.

Flis fra lokalt skovbrug

Den løsning glæder bestyrelsesformanden, fordi den kan sikre, at varmekapaciteten udnyttes bedst året rundt.

- Vi forventer, at vi bruger varmepumpen i sommerhalvåret, mens fliskedlen hjælper til i fyringssæsonen. På den både udnytter vi kapaciteten bedst muligt over hele året. De samfundsøkonomiske beregninger viser, at vi kan holde varmeprisen på samme niveau som nu. Selvfølgelig med det forbehold, at der kommer et lovindgreb, som ændrer på eksempelvis afgift på brændsler, siger Hans Hulthin Rasmussen.

Han fortæller, at flisen til fliskedlen skal være lokal.

- Vi har en hensigtserklæring med et lokalt skovbrug, Øland Skov, om at aftage træflis fra deres skovområde, så vi dermed minimerer transporten af brændsler. Træflisen er certificeret bæredygtig, så vi sikrer os, at træflisen er dyrket og produceret under ansvarlige forhold.

Fliskedlen og styringsanlægget er fra Verdo, varmepumpen fra Tjæreborg mens bygningen er tegnet af Arkikon.

Det nye anlæg kommer til at forsyne Brovst Fjernvarmes 1300 kunder med varme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094