23948sdkhjf

Danmark retter op på energibesparelsesmangler

Efter et 2019, hvor Danmark blev mødt af kritik fra EU-kommisionen for ikke at leve op til EU-krav om energieffektivisering, går det nu den rette vej.

EU-landene skal årligt spare 0,8 procent af det årlige energiforbrug, og i 2019 opflydte Danmark kun en tredjedel af den målsætning. Men med en række klimaaftaler indgået i 2020 står Danmark nu til at indfri EU-kravet med 127 procent.

- Danmark skal naturligvis leve op til de internationale mål, vi selv har været med til at vedtage på klimaområdet. EU-målet for energieffektivisering har tidligere været forsømt, og det har ledt til helt berettiget kritik fra EU-Kommissionen. Nu har vi fået bragt tingene i orden med de klimaaftaler, vi har indgået det seneste år og Danmark står nu til at overopfylde målet markant, lyder det fra klimaminister Dan Jørgensen i en pressmeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Grønne og konkurrencedygtige

De indgåede aftaler indebærer blandt andet Transportaftalen, den grønne skattereform og klimaaftalen for energi og industri.

Aftalerne vil betyde både energibesparelser men også gøre dansk erhvervsliv mere konkurrencedygtigt, lyder det videre i pressemeddelelsen.

- De aftaler, vi har indgået, vil medføre en betydelig effektivisering af vores energiforbrug, og det vil være helt centralt for at nå vores 70 procents mål. Samtidig gavner det vækst, beskæftigelse og eksport, fordi energieffektivisering gør danske virksomheder mere konkurrencedygtige og fordi vi i Danmark er gode til at udvikle løsninger, som vi kan eksportere til andre lande, siger Dan Jørgensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156