23948sdkhjf

Energiselskaber sætter projekter på pause efter lovgivningskaos

I 2020 besluttede et flertal i Folketinget at fjerne tilskuddet for vind- og solcelleselskabers tilslutning til elnettet fra 2023. I 2022 skal der være en overgangsordning, men den er endnu ikke på plads, og det har sat flere projekter i stå. Det skriver Finans.

Det møder modstand fra flere energiselskaber og brancheforeningen Dansk Energi.

Utilfredsheden går i første omgang på, at udgifterne til tilkobling til elnettet påføres producenterne, men det mere akutte problem er den mangel på lovgivning, der skal give klarhed over overgansordningen næste år, så selskaberne kan vide, hvor meget de skal betale.

Projekter går i stå

Uvisheden om udgifterne til tilslutning til elnettet betyder, at flere projekter må sættes i bero. Ifølge Finans er "stribevis af køreklare projekter gået i stå."

Det problem forsøger Dansk Energi at afhjælpe ved at udarbejde prismodeller for tilslutningsaftalerne, men de skal først godkendes af Forsyningstilsynet.

Manglen på lovgivning skaber forundring hos solcelleselskabet Greengo Energy.

- Her og nu er der fuldt stop for alle projekter, og det er jo svært at forstå. Især fordi vi er der, hvor vi kan bygge projekterne uden statsstøtte, så det er en super billig måde at omstille vores samfund på, siger Karsten Nielsen, administrerende direktør i Greengo Energy til Finans.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078