23948sdkhjf

LM Wind Power bygger fabrik til kæmpevinger i England

Vingeproducenten LM Wind Power, som er ejet af den amerikanske industrigigant GE, vil bygge en ny vingefabrik i Teesside i det nordøstlige England.

Fabrikken skal producere vingerne til GE’s offshore-flagskib; Haliade-X-møllen, der er planlagt i versioner op til 14 MW.

Vingerne hertil skal være hele 107 meter lange.

GE har ikke den endelige finansiering af den nye fabrik, der vil få cirka 750 ansatte, på plads, men forventer at den kan starte produktion i 2023.

- Udover byggeriet og infrastrukturen ser vi frem til at bringe vores ekspertise med at opføre sådan en fabrik til Teesside, fra onboarding og træning af nye medarbejdere, som skal lære alt om vores teknologi, til etableringen af en total leverandørkæde omkring vores fabrik, siger Olivier Fontan, CEO for LM Wind Power.

Vingerne vil blandt andet skulle bruges til Dogger Bank-havmølleparken, hvor GE skal levere 190 styk Haliade-X 13 MW-møller til de første to etaper af projektet.

LM Wind Power fik for nyligt sin 107 meter lange vinge certificeret af Tüv Nord. Prototyperne er produceret på selskabet fabrik i Cherbourg i Frankrig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141