23948sdkhjf

Stiesdal med nyt pyrolyse-pilotprojekt

Stiesdal A/S finansierer selv det 2 MW pyrolyse-anlæg til 20 mio., som skal være pilotprojekt for et fuldskala 20 MW anlæg, som man regner med at bygge i fremtiden. Det skriver Ingeniøren.

Pyrolyse-anlægget skal bruge SkyClean-tekonologien, der kort fortalt kan omdanne biomasse som halm, dybstrøelse og restfibre fra biogas til gas og bio-olie, der kan bruges i transportsektoren samt biokul, der kan lagres i jorden.

- Vi skal i gang med opskaleringen af DTU's 200 kW pilotanlæg nu, så vi kan opdage og behandle de børnesygdomme, somuundgåeligt vil opstå. Og et 2 MW anlæg er stort nok til, at det er repræsentativt, og lille nok til, at det ikke ruinerer os, siger idémanden bag SkyClean, Henrik Stiesdal til Ingeniøren.

Konkurrencedygtig pris

For at få andre øjne på projektet har Stiesdal undervejs i udarbejdelsen af SkyClean rådført sig med både COWI og Dall Energy.

Dertil har de i samarbejde med Ea Energianalyse fået udregnet den samfundsøkonomiske skyggepris, og her har det vist sig, at SkyClean kan være konkurrencedygtig med andre klimateknologier.

Ifølge Ea Energianalyses beregninger kan SkyClean levere CO2 reduktion i de vanskelige landbrugs-og transportsektorer til 870 kroner per ton. Hvis bioolien kan afsættes i transportsektoren og gassen fortrænger CO2, så kan teknologien lagre CO2 til en pris på bare 480 kroner pr. ton.

Til sammenligning regner Klimarådet med, at de dyreste tiltag frem mod 70 procents målet vil koste 1500 kroner pr ton CO2.

Selvom placeringen af anlægget endnu ikke er fastlagt, regner Stiesdal med at have det i drift allerede i år.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094