23948sdkhjf

Planlægning af biogasanlæg ved Andi sættes i bero

Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune har besluttet at sætte planlægningen af biogasanlæg ved Andi i bero. Nu arbejder man med ny placering.
På baggrund af spørgsmål i den 8 uger lange offentlige høringsproces har Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune besluttet at sætte planlægningen af biogasanlægget i Andi i bero, for at se om der kan findes en alternativ placering.

Ny placering i spil
Syddjurs Kommune ønsker fortsat at fremme brugen af biogas og gerne i nærheden af Hornslet Kraftvarmeværk, hvor der er også er en stor koncentration af husdyr nord for Hornslet.

- Placeringen af biogasanlægget er en vigtig beslutning. I udvalget har vi lyttet nøje til de spørgsmål og den kritik som er blevet rejst i høringsprocessen. Derfor har vi i udvalget besluttet at give planlægningen en time out, for at se om vi kan finde en alternativ placering i samme område. Jeg glæder mig over at Djurslands Landboforening har udtrykt ønske om et samarbejde med kommunen om en undersøgelse af alternative placeringer, siger formanden for udvalget for plan, udvikling og kultur Jesper Mathiesen.

Undersøgelsen af alternative placeringer vil fortsat fokusere på området nord for Hornslet.

Projektet omfatter...
Ansøgning om placering af et biogasanlæg rummer et 5.437 m² stort anlæg, der blandt andet omfatter tre 9-10 m høje tanke og en 23 m bred og 25 m høj reaktor og en 30 m høj skorsten. Det ansøgte anlæg kan behandle ca. 180.000 tons biomasse / år, til produktion af ca. 10,2 mio. m³ biogas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078