23948sdkhjf

Vattenfall dropper fremtidige satsninger på landvind i Danmark

Energiproducenten Vattenfall vil fremover ikke initiere flere landvindsprojekter indenfor danske grænser, men de vil fortsat drive de vindmølleparker, de har.

Senest har de fået 'nej tak' til en vindmøllepark i Tjæreborg Enge af Esbjerg Byård, mens projekterne i Nørrekær Enge i Vesthimmerland og ved Nørre Økse Sø i Jammerbugt har været mødt med en del modvind - af den slags man ikke ønsker, når man producerer vindenergi - fra lokalbefolkningen.

Men den lokale modstand er ikke forklaringen på, at Vattenfall nu ikke længere vil etablere nye parker.

- Det er et skift i strategisk fokus af vores portefølje i det nordiske marked, og der har vi valgt at satse på Sverige, siger Vattenfalls public affairs- og pressechef, Esben Baltzer Nielsen, der forklarer, at beslutningen var taget før Esbjerg Byråd takkede nej til projektet ved Tjæreborg Enge.

Fuld fart på havvind

Det betyder selvsagt, at nogle andre skal overtage de nuværende projekter, men Esben Baltzer ved endnu ikke, hvem der kommer til at overtage. Han fortæller dog, at projekterne burde være lige til at overtage.

- Vi har forsøgt at bringe dem frem til naturlige milepæle i udviklingsprocessen, og så kommer der til at være nogle andre, som gør det færdigt, siger Esben Baltzer Nielsen.

Pressechefen understreger dog, at de fortsat vil satse stort på havvind.

- Der kommer vi til at køre fuld fart frem. Vi bygger de havvindmølleparker, vi har i pipelinen i form af Kriegers Flak og Vesterhav Syd og Nord, og så kommer vi til at holde øje med de udbud, der kommer i fremtiden, siger Esben Baltzer Nielsen og henviser til Thor- og Hesselø-udbuddene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109