23948sdkhjf

Biogasanlæg i Kliplev bliver blandt verdens største

- Det bliver et af verdens største biogasanlæg, når det står helt færdigt. Til den tid vil det kunne modtage 980.000 tons gylle og strøelse om året, fortæller Lars Byberg, administrerende direktør i Sustainable Bio Solutions, der står bag biogasanlægget i Kliplev, til JydskeVestkysten.

Anlægget er i skrivende stund ved at blive anlagt, og det forventes at stå færdigt første kvartal i 2022, efter det har været forsinket efter tvivl om hvorvidt der kunne opnås statslige tilskud til projektet, men disse er nu på plads.

Til den tid vil det skulle have 10-12 medarbejdere på fuldtid og derudover skabe arbejdspladser til chauffører, elektrikere osv.

Værdifuldt restprodukt

Anlægget har i første omgang kun aftaler med landmænd om levering af biomateriale til 60 procent af kapaciteten, men man forventer at kunne fylde den ud på sigt.

Til den tid vil man primært skulle levere gas til Kliplev og Tinglev, men idet der vil blive produceret mere biogas end behovet i de to byer, vil resten blive sendt ud i det øvrige gasnet.

Idéen med biogasproduktionen af dyrenes efterladenskaber er, at der samtidig produceres et værdifuldt restprodukt med en høj gødningsværdi, som leveres tilbage til landmændene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094