23948sdkhjf

Østre Landsret stadfæster dom om ulovligt koordinerede priser hos naturgasudbydere

Østre Landsret har stadfæstet, at det var ulovligt, da HMN Naturgas sammen med to konkurrenter og en brancheforening koordinerede priser på service af naturgasfyr i Hovedstadsområdet og Midt- og Nordjylland, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

HMN Naturgas og underleverandørerne Gastech og Kiertner har sammen med deres brancheforening koordineret abonnementspriser på service af naturgasfyr. I 2014 aftalte parterne sammen med brancheforeningen DEBRA, at HMN Naturgas’ slutbrugerpriser på service af naturgasfyr skulle stige, så Gastech, Kiertner og en række andre servicepartnere fik mulighed for at hæve deres abonnementspriser.

Anket flere gange

I 2016 afgjorde Konkurrencerådet, at det var i strid med konkurrencelovens forbud imod konkurrencebegrænsende aftaler.

Rådets afgørelse blev i første omgang stadfæstet af Konkurrenceankenævnet. Herefter ankede HMN Naturgas sagen til Sø- og Handelsretten, som ligeledes stadfæstede, at priskoordineringen var ulovlig. Dommen blev anket videre til Østre Landsret, som nu også har stadfæstet den.

Gastech har ikke anket Konkurrencerådets afgørelse, og såvel brancheforeningen DEBRA samt Kiertner er i dag opløst, lyder det i pressemeddelelsen.

Konkurrencerådet har anmeldt sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på en strafferetlig forfølgelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.708