23948sdkhjf

AffaldVarme Aarhus klar med fjernkøling til aarhusianerne

Hos AffaldVarme Aarhus er man klar til at tilbyde fjernkøling med vand til aarhusianske virksomheder.

De seneste år har HOFOR i København etableret fjernkøling hos Tivoli, Københavns Universitet, Nationalmuseet og Københavns Rådhus, og nu vil AffaldVarme Aarhus altså udbrede teknologien til større kunder i Aarhus-området.

Fjernkølingen fungerer på mange måder som fjernvarme, men i stedet for varmt vand, så er det koldt vand, der sendes rundt i rørene og videre ud til de enkelte ventilationsanlæg.

Sparer plads og støj

I første omgang satser AffaldVarme Aarhus på større kunder med store kontorer, mens også hoteller, hvor man ofte har ventilation, er i udsigt.

Direktør i AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen, mener, at det vil være en god løsning for de eventuelle kunder.

- Det vil spare virksomhederne for en masse plads på tage eller i kældre, som kan bruges til noget andet, og derudover vil det i modsætning til lokale kølingsanlæg slet ikke larme, siger direktøren.

Vil være konkurrencedygtige

Bjarne Munk Jensen understreger, at de først nu skal afsøge markedet for at se, om der er kunder til fjernkølingen. Men han er optimistisk.

- Vi skal jo være konkurrencedygtige både i kroner og ører og på klimaområdet, siger Bjarne Munk Jensen og fremhæver også gevinsten ved, at fjernkølingen fylder og larmer mindre.

Om fjernkølingen også kan blive aktuel for private forbrugere, er Bjarne Munk Jensen i tvivl om, og forklarer at det nok vil være afhængigt af, om klimaet her til lands i fremtiden bliver så varmt, at det vil være normen at have køleanlæg i private hjem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078