23948sdkhjf

Aarhusiansk madaffald skal omdannes til brændstof og gødning

I Aarhus Kommune har man sat jagten ind på mere grøn energi og gødning.

I et udkast til en ny affaldsplan lyder det, aarhusianerne skal sortere deres madaffald, så det kan bruges til brændstof til biler og gødning. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udkastet er en del af en rammeaftale indgået af Folketinget i fjor.

Omdannes på biogasanlæg

Baggrunden er, at 40 procent af affald i Aarhus Kommune netop er madaffald, og siden teknologien til at omdanne affaldet til brændstof og gødning er blevet bedre med tiden, vil langt størstedelen af det indsamlede affald kunne bruges til formålet.

Når madaffaldet er hentet, vil det blive først blive sorteret, så fejlsorteringer bliver fjernet, hvorefter det køres til et biogasanlæg, som kan omdanne affaldet til gas, der senere kan bruges til brændstof.

Det overskydende restprodukt vil kunne anvendes som gødning.

Glad rådmand

Teknik- og Miljørådmand Bünyamin Simsek er begejstret for udkastet:

- Jeg er glad for, at vi nu ved hjælp af forbedret teknologi og bedre erfaringer kan opfylde et ønske hos mange aarhusianere. Når borgerne gerne vil gøre noget godt for klimaet, så skal vi som kommune gøre, hvad vi kan for at give dem de rette muligheder, lyder det i pressemeddelelsen.

Han henviser her til, at en spørgeskemaundersøgelse på affaldsområdet i 2019 viste, at 55 procent af aarhusianerne er villige til at sortere madaffald.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094