23948sdkhjf

Energistyrelsen vil have markedsdialog om energiøen

Efter et bredt flertal i februar i år blev enige om at etablere en energiø i Nordsøen meddeler Energistyrelsen nu i en pressemeddelelse, at de ønsker at inddrage private aktører i processen omkring øens etablering.

- Den politiske aftale anerkender, at det er vigtigt at inddrage kompetencer fra det private marked for at udnytte projektets potentiale, lyder det i pressemeddelelsen.

Baggrunden er blandt andet, at projektet med etableringen af øen fortsat har en række ukendte og uprøvede aspekter i form af blandt andet fysisk projektering og etablering samt drift og vedligehold, mens også finansieringen af projektet spiller ind.

Inviterer til skype-møde

Derfor vil Energistyrelsen nu invitere op til 10 aktører til virtuelle dialogmøder via Skype, hvor man vil drøfte blandt andet potentielt privat medejerskab af Energiøen og være på udkig efter finansielle investorer, entreprenører og projektudviklere.

Det kan blive en god forretning både for staten og de private aktører.

- Der ligger potentielt et stort innovations- og eksportpotentiale, som det vil være fordelagtigt at inddrage private, kommercielle aktører i, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14