23948sdkhjf

Ørsted køber miljørapporteringssystem hos ung dansk virksomhed

Mariager-firmaet Olicem har landet en ny stor kunde.

Efter en 6 måneders pilotperiode har Ørsted nu købt virksomhedens miljørapporteringssystem ReportLoq til Asnæsværkets og Avedøreværkets forbrændingslinjer.

ReportLoq er et dataindsamlingssystem, som gør processen med at indhente emissionsmålinger fra skorstene lettere.

For Ørsted – og for den sags skyld også andre varmeværker eller forbrændingsanlæg – har måleudstyret til at måle gasser som svovl og NOx, men det kræver ofte langt højere grad af menneskelig vurdering og fortolkning af tallene. 

Derfor kan en virksomhed som Ørsted nu spare tid, kræfter og dermed lønkroner på at fortolke målingerne med det cloudbaserede ReportLoq, fortæller direktør i Olicem, Kenneth Vindum.

- Vi har et grafisk interface, der giver et overblik og advarer, hvis grænseværdierne er tæt på at blive overskredet, så ReportLoq gør det langt mere brugervenligt at føre kontrol, og det letter presset på folkene på værkerne, så de kan bruge deres tid på noget andet, siger direktøren.

Begejstret over aftale

Hos Olicem, der i forvejen har 16 øvrige kunder i Danmark, er direktøren ikke så overraskende glad for den nye aftale.

- Det er da lækkert. Det er et cadeau til en virksomhed af vores størrelse, og jeg er beæret over, at vi bliver betroet med så stor en opgave, siger Kenneth Vindum om ReportLoq, som er det eneste danskudviklede miljørapporteringssystem, som er MCERTS-certificeret. 

Han fortæller, at man vil arbejde sammen med Ørsted om at få ReportLoq udbredt på flere af selskabets værker i fremtiden, således at Ørsted kan få et bredere overblik over alle deres emissioner ved hjælp af online-platformen. 

Kenneth Vindum fortæller derudover, at Olicem allerede har kunder i blandt andet Norge, England, Congo og Cuba, men at han håber at firmaet i fremtiden kan indtage en endnu større plads på den internationale scene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094