23948sdkhjf

Hypet Kolding-firma kan blive 5 mia. kr. værd

Det storsatsende brintfirma Green Hydrogen Systems fik kort før jul tilført et trecifret millionbeløb af A.P. Møller Holding.

Nu arbejder ejerne på at børsnotere selskabet inden sommerferien, skriver Børsen.

Selvom der er usikkerhed om værdisætningen af Green Hydrogen Systems, er forventningen, at selskabet ved en børsnotering vil blive mindst 5 mia. kr. værd.

Green Hydrogen Systems har specialiseret sig i bæredygtig produktion af brint. Det sker gennem selvudviklede elektrolyse-anlæg, der gør det muligt at omdanne strømmen fra vindmøller og solceller til grøn brint.

Den forretningsmodel har tiltrukket sig stor opmærksomhed, og Green Hydrogen Systems har det seneste halve år fået både ny topchef og tunge erhvervsfolk i bestyrelsen – heriblandt Ørsted-formand Thomas Thune Andersen og tidligere Nordea-topchef Christian Clausen.

Green Hydrogen Systems blev stiftet i 2007. Selskabets hovedaktionær er venturefonden Nordic Alpha Partners, men også Norlys og flere af stifterne ejer aktier.

For nyligt kunne Green Hydrogen Systems fortælle om en ny rammeaftale med franske Lhyfe om levering af elektrolyse-anlæg i Frankrig og i resten af Europa.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094