23948sdkhjf

Floating Power Plant henter Jens Tommerup ind i bestyrelsen

Den tidligere CEO i MHI Vestas Offshore Wind, Jens Tommerup, træder ind i bestyrelsen hos den danske udviklingsvirksomhed Floating Power Plant, der koncentrerer sig om flydende vind- og bølgekraft.

Jens Tommerup mener, at flydende offshore-vind vil blive en vigtig del af den grønne omstilling.

- Floating Power Plants design med kombination af vind- og bølgeenergi er spændende. At bruge platformen til at lagre energi eller power-to-x enheder skaber mange muligheder for yderligere at forbedre business casen for offshore vind, mens det også åbner nye markedssegmenter og forretningsmuligheder, siger Jens Tommerup i en pressemeddelelse.

Hos Floating Power Plant (FPP) ser man frem til at få gavn af Jens Tommerups store erfaring.

- Det er fantastisk at få en med så meget erfaring og kendskab til offshore vindmarkedet med på holdet. Der er ingen tvivl om, at Jens vil kunne hjælpe FPP med at videreudvikle vores strategi og åbne nye muligheder, siger Anders Køhler, CEO for FPP.

Stort potentiale

Floating Power Plant er i gang med at bygge verdens største testanlæg til bølgekraft i form af et såkaldt Power Take Off-system (PTO).

Det sker i samarbejde med Fritz Schur Energy, Seasystems og Aalborg Universitet og med en støtte på 10,81 millioner kroner fra EUDP. 

Hos Aalborg Universitet, der deltager i projektet, har man fulgt udviklingen i bølgekraft i mere end 20 år, og her ser man et stort potentiale i projektet.

- Projektet forventes at kunne knække en af de store nødder, som hidtil har hindret bølgekraft-teknologien i at være en del af vores energiforsyning, har lektor Morten Kramer tidligere fortalt til Energy Supply.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125