23948sdkhjf

PowerLabDK indvies af Martin Lidegaard

Den 15. marts 2012 indvies testfaciliteten for fremtidens elsystem PowerLabDK af klima- og energiminister Martin Lidegaard.
- Dermed er den sidste brik i en helt unik testfacilitet faldet på plads. PowerLabDK vil få afgørende betydning for udvikling af de teknologier, der er alfa og omega for den danske energisektor med udsigt til et energisystem med store mængder af fluktuerende vindenergi, siger professor Jacob Østergaard, Center for Elteknologi, til Nyhedsbladet Dansk Energi.

Bag PowerLabDk står DTU Elektro, Østkraft samt Ingeniørhøjskolen i København og perspektivet er at udvikle og afprøve nye teknologier og løsninger til fremtidens energisystem.

Forsøg med 28.000 deltagere
I forbindelse med powerLabDK udføres testforsøg i forskellige skalaer, men som noget helt unikt indgår 28.000 elforbrugere på Bornholm i projektet.

- Det betyder, at forskere og studerende kan lave test, som integrerer kontrollerede laboratorieforsøg med virkeligheden. Nye Smart Grid-løsninger kan testes op mod Bornholms ægte forbrug med kraftvarme, vindmøller, biogasanlæg osv. Det gør PowerLabDK enestående internationalt set, siger Jacob Østergaard til Nyhedsbladet.

5 mio. kr. fra Dansk Energi
Dansk Energi har investeret fem mio. kr. i PowerLabDK.

- Danmark har en international førerposition inden for Smart Grid, og den skal vi fastholde via en forskningsstruktur, der er up-to-date. Derfor har vi i energibranchen store forventninger til PowerLabDK, siger forskningsdirektør Jørgen S. Christensen fra Dansk Energi Forskning og Udvikling (DEFU).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159