23948sdkhjf

Godsejer i modvind i sag om store møller

I Guldborgsund Kommune er godsejer og greve Kim Vincens Bille Brockenhuus-Schack kommet i modvind i forbindelse med hans planer om at opstille seks kæmpevindmøller på Falster.

Det skriver Finans, som fortæller, at greven, der også lejer boliger ud, i lejekontrakter har krævet, at lejerne i skrift og tale skal bakke op om udlejerens planer om en vindmølle- og solcellepark på godsets jord, hvis godsejeren beder om det.

Mølleplanen blev i december godkendt af et snævert flertal i Guldborgsunds byråd, efter at en høringsrunde gav 28 postive høringssvar og 25 negative. Ifølge Finans er de tætteste naboer - de, der bor til leje hos godsejeren - langt mere positive end de naboer, der bor længere væk. 

Kim Vincens Bille Brockenhuus-Schack afviser over for mediet, at han har presset sine lejere til at bakke op om projektet med vindmøller og solceller.

- Det var en rigtig uheldig formulering, som vi kom til at lave i vores lejekontrakter. Det kom til at lyde, som om vi ville sætte nogle lejere under pres, men det har aldrig været vores intention. Vores intention har været at informere og kommunikere så godt med vores naboer, som vi overhovedet kunne, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062