23948sdkhjf

Dong Energy skubber til EU

Dong Energy og syv andre europæiske energiselskaber efterlyser i et åbent brev til EU nu klare og entydige investeringssignaler, der tilskynder grønne investeringer.
Brevet kommer på et tidspunkt, hvor Kommissionen har fremsat sit Energy Roadmap 2050 for den langsigtede omstilling af EU’s energisystem. En strategi, der understreger den uholdbare investeringssituation, der er ved at opstå, fordi EU ikke har en politik for udbygning af VE efter 2020, og fordi EU’s kvotesystem hænger i laser.

- Vi er en række energivirksomheder, der gerne vil tage ansvar for at producere energi, der udleder mindre CO2, og vi arbejder hårdt på at optimere både teknologi og processer, så det bliver billigere. Men det kræver massive investeringer. Og investorer er nu engang sådan indrettet, at de gerne vil have en vis sikkerhed for at få pengene hjem igen. Derfor har de brug for at få lukket det hul i de politiske rammebetingelser, som opstår efter 2020, siger Anders Eldrup.

- Uden klare og entydige investeringssignaler, der tilskynder til grønne investeringer, risikerer EU at blive fanget i en CO2-intensiv energiproduktion mange år ud i fremsiden, som umuliggør den politiske EU-ambition om minimum 80% CO2-reduktion i 2050, siger Anders Eldrup.

Fakta
Dong Energy har sammen med 7 andre europæiske energiselskaber etableret en koalition at progressive energiselskaber, der arbejder for grøn omstilling af energisektoren og mere effektiv energianvendelse.

Udover Dong Energy består samarbejdet af Scottish and Southern Energy (UK); EWE (Tyskland), Energias de Portugal-EDP (Portugal), Eneco (Holland), Acciona (Spanien), Sorgenia (Italien), og PPC (Grækenland).

EU har en politisk målsætning om, at reducere CO2-udledningen med minimum 80 % inden 2050. For at støtte op om målsætningen har EU vedtaget 2020-målene om 20% CO2-reduktion i 2020, 20% vedvarende energi i 2020 og 20% energieffektivisering i 2020. Næste skridt er at definere bindende mål for 2030.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109