23948sdkhjf

SaltPower sælger første saltkraftværk og skalerer virksomheden op

Sønderborg-virksomheden SaltPower har solgt det første saltkraftværk til Dansk Salt i Mariager. Nu går man for alvor i gang med at kommercialisere virksomheden. 

- SaltPower har arbejdet med teknologien i syv år og har nu et færdigt produkt, som skal sælges i hele verden. Vi er stolte af, at vi skal levere det første salt-kraftværk til sommer, så vi kan komme i gang med den kommercielle udvikling af virksomheden, siger Lars Storm Pedersen, der er CEO for SaltPower.

Prismæssigt sigter SaltPower efter at kunne levere et anlæg med saltkraft til en pris, der kan matche omkostningen ved at etablere havvind. 

SaltPower skaber grøn energi af salt. Og princippet er ret enkelt. Når ferskvand møder saltvand vil de to forsøge at blande sig med hinanden, og det skaber uorden.

Den kraft, vandet flytter sig med, er stærkere end vandfaldet i et vandkraftværk, og det er den energi, man kan udvinde ved at koble en turbine til.

Et uafhængigt grønt kraftværk 

Det var Danfoss bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen, der fandt på teknikken og stiftede SaltPower i 2014. Han hentede Henrik Tækker Madsen, der er ph.d. i osmotiske processer fra Aalborg Universitet i Esbjerg.

Netop osmose er den bagvedliggende kraft i processen med at skabe grøn og CO2-neutral energi ved at blande ferskvand og saltvand.

Indtil nu er der ingen konkurrenter på området, og SaltPower har løbende taget patenter på de teknologier, virksomheden har udviklet og dermed skabt et energianlæg, som kan køre uafhængigt af sol og vind, døgnet rundt alle årets dage.

- Gennem to udviklingsprojekter har vi nu fundet det helt rigtige sted at producere saltkraft – nemlig på saltfabrikker, hvor der er vand med en meget høj saltkoncentration. Det øger effekten dramatisk, og vores prøveanlæg hos Dansk Salt i Mariager kan producere strøm til en konkurrencedygtig pris, fortæller Lars Storm Pedersen, der anslår, at SaltPower i løbet af 2021 kommer til at fordoble medarbejderstaben.

Lige nu beskæftiger SaltPower seks medarbejdere og er primært på udkig efter videnstunge medarbejdere til udvikling. Men også på salgssiden oprustes der. Det er Lars Storm Pedersen, der står i spidsen for salgsarbejdet, men man søger også netop nu en dedikeret sælger.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079