23948sdkhjf

DigiPlex bygger vandkølet datacenter i Høje-Taastrup

Datacenterselskabet Digiplex har købt en 110.000 kvm stor grund i Høje-Taastrup, hvor selskabet vil etablere til et datacenter campus. 

– Vi har nu de afgørende aftaler på plads i forhold til strøm, vand og byggetilladelser, så vi er klar til at påbegynde opførelsen af vores nye campus i Høje-Taastrup, og vi er allerede i diskussion med en række potentielle internationale kunder, udtaler Wiljar Nesse, CEO hos DigiPlex, i en pressemeddelelse fra selskabet. 

Det nye ”campus” får fem datacentre, der gør brug af vandkøling, og der vil også være mulighed for at genindvinde overskudsvarme til udnyttelse i det eksisterende fjernvarmesystem. Datacenterselskabet har også sikret sig tilstrækkelig vedvarende energi til at understøtte udviklingen. 

Størsteparten af vand-behovet til afkøling vil komme fra brønde, og DigiPlex har ligeledes indvilliget i at etablere en kunstig sø til opsamling af regnvand samtidigt med at bassinet vil kunne fungere som storm-vandbassin til gavn for lokalsamfundet. Ifølge borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Micheal Ziegler, har selskabet også lovet at bidrage til opgradering af lokale veje og etablering af nye cykelstier. 

Carl H. Petersen fra CRT-selskaberne, der sælger det store grundstykker, påpeger der er tale om investeringer i den lokale infrastruktur for 22 mio. kr. 

Komplekset i Høje-Taastrup bliver DigiPlex’ andet campus i Danmark - i tråd med selskabet vækststrategi på de nordiske markeder.   

– Vi ser en stor interesse for bæredygtige datacentre i Norden, og derfor har vi investeret i yderligere jord i Danmark og for blot en måned side kunne vi offentliggøre det samme i Norge. Med disse nye jordbesiddelser vil vi hurtigt kunne imødekomme Hyperscalers såvel som lokale som internationale virksomheders behov for at udvide datacenterkapaciteten med ultra-bæredygtig og omkostningseffektiv colocation, lyder det fra Wiljar Nesse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078