23948sdkhjf

Næstved vil udnytte varmen fra Baltic Pipe ▪ Fliskedlen ankommer til Midtfyn

Næstved Fjernvarme vil udnytte varmen fra Baltic Pipe

22. februar 2021

Formanden for Næstved Fjernvarme Lindy Nymark Christensen er stærkt utilfreds med, at byrådet ikke har kæmpet for at kunne udnytte overskudsvarmen fra den kommende kompressorstation, der i forbindelse med Baltic Pipe-projektet anlægget i Everdrup. 

Han påpeger at overskudsvarmen fra kompressorstationen ville kunne dække varmebehovet i halvdelen af Næstved by. 

Kilde: SN.dk

HCR Syd leverer høj ydelse i 2020

19. februar 2021

Efter endt indkøringsperiode levede Hillerød Forsynings renseanlæg, HCR Syd i 2020 op til forventningerne – og mere til. Dugfriske tal viser, at renseanlægget udledte mindre spildevand end tilladt – samt at indholdet af fosfor og nitrat lå et pænt stykke under det tilladte.

- Selvom anlægget først var på optimal ydelse i anden halvdel af 2020, holdt vi os et pænt stykke under grænseværdierne. HCR Syd opererer nu som planlagt, og dermed leverer anlægget det, der skal til for at indfri kommunens høje ambitioner på miljøområdet, siger Peter Underlin, forsyningschef og COO, Hillerød Forsyning.

HCR Syd er dimensioneret til på sigt at kunne rense en spildevandsmængde svarende til 100.000 PE (person ækvivalenter) med mulighed for en udbygning op til 120.000 PE. Den nuværende udledningstilladelse giver mulighed for tilslutning af op til 68.000 PE.

HCR Syd udledte i 2020 ca. 72 procent af den tilladte mængde nitrit og knap 80 procent af den tilladte mængde fosfor.

Hvad vandmængden angår, blev der udledt ca. 5,5 mio. kubikmeter spildevand fra HCR Syd i 2020. Det svarer til 93 procent af den tilladte mængde.

Kilde: Hillerød Forsyning

Den nye fliskedel ankommer til Midtfyns Energi

19. februar 2021

Midtfyns Energi er godt i gang med at opføre et nye flisværk. Det er Aktive Energi Anlæg, der leverer og monterer det nye værk. 

- Ifølge tidsplanen starter vi prøvedrift af det nye flisværk i september, og det vil være i normal drift inden jul, siger Karsten Godiksen.

Tirsdag den 23. februar ankommer kedlen på en stor blokvogn, og skal monteres i bygningen.

Arkikon A/S er bygherrerådgiver på bygningen og Dansk Fjernvarmes Projektselskab på maskindelen. Det fynske entreprenørfirma Hans Jørgensen & Søn A/S bygger den nye bygning i totalentreprise og Aktive Energi Anlæg A/S leverer og monterer det nye flisværk.

Flisværket og den nye fælles administration for Midtfyns Energi kommer til at ligge på Højgårdsvej 6-8.

Kilde: Midtfyns Energi

True Energy i samarbejde med Tesla Owners Denmark

18. februar 2021

Teslas Owners Denmark - den officielle forening for Teslaejere i Danmark - og True
Energy har indgået en samarbejdsaftale.

Tesla-ejere har siden True Energys start kunnet udnytte de muligheder True Energys app giver. Via det nye samarbejde får parterne mulighed for at udforske synergier og støtte op om noget af det, de begge brænder for: Elbiler og den grønne omstilling.

- Det er super spændende at arbejde med en forening der er engageret i både det grønne
område, elbiler og deres brand. Der er mange områder, hvor vi sammen kan sætte ekstra
skub i accelerationen af den grønne omstilling, siger Charlotte Blou Sand, direktør og
grundlægger i True Energy.

Kilde: True Energy

Forsyningsselskab sætter hurtigladere op i Nuuk

18. februar 2021

Forsyningsselskabet Nukissiorfiit har i partnerskab med Kommuneqarfik Sermersooq opsat fem offentlige hurtigladere i Nuuk. 

Indtil nu har der kun været en enkelt hurtiglader i Nuuk, hvilket er utilstrækkeligt ift. den stigende efterspørgsel, men med de nye ladestationer vil det offentlige ladenetværk få øget kapaciteten markant.

Helt grundlæggende har der længe været behov for en klar strategi og ny infrastruktur ift. opladning af el- og hybridbiler, hvilket Nukissiorfiit sammen med Kommuneqarfik Sermersooq nu tager ansvaret for.

Det betyder bl.a., at det nu er slut med at vente i timevis på at få ladet batteriet op, da de nye hurtigladere klarer opgaven på cirka 30 minutter.

Der kører i øjeblikket 725 el- og hybridbiler rundt på vejene i Nuuk.

Kilde: Nukissiorfiit

Færøerne idriftsætter landmøllepark

18. februar 2021

Porkeri Wind Farm på Færøerne er netop idriftsat. 

Landmølleparken består af vindmøller med en kapacitet på 900 kW og er af mærket Enercon. 

Vindmølleparken er den første på øen Suðuroy og er en del af et projekt, der også omfatter et batteri, som kobles på parken senere i år. 

Kilde: SEV

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078