23948sdkhjf

Vestas investerer i trætårne

Vindmølleproducenten har købt en minoritetsandel af den svenske virksomhed Modvion, der er specialiseret i træteknologi.

Svenskerne udvikler og producerer vindmølletårne lavet af lamineret træ. For Vestas er det en mulighed for at skabe en mere bæredygtig produktion og dermed nedbringe koncernens CO2-udslip.

Sammenlignet med et almindeligt ståltårn udleder svenskernes løsning 80 procent mindre CO2. Det skyldes dels en lavere CO2-intensitet i bio-komposit-materialerne og dels, at trætårnene har en lavere vægt.

- Vores samarbejde med Modvion indeholder et signifikant potentiale til at hjælpe med at accelerere energiomlægningen og øge Vestas’ bæredygtigheds-indsats. Den reducerede vægt i Modvions tårne, kombineret med deres evne til at flugte med Vestas’ modulære produktarkitektur, kan gøre transporten lettere på et logistisk udfordret marked. Derudover kan tårndesignet gøre det muligt for Vestas at øge vindmøllernes hubhøjde og dermed bidrage til lavere energiomkostninger. Når alt kommer til alt, er der et potentiale til at blive mindre afhængig af stålpriser, hvilket kan støtte Vestas’ fortsatte vækstrejse, siger Bo Svoldgaard, senior vice president og head of innovation and concepts hos Vestas.

Udover at være produceret i træ er Modvions tårne også modulopbygget, hvilket gør transporten til installations-sitet både lettere og billigere.

Investeringen i Modvion er foretaget via Vestas Ventures, som vindmølleproducenten etablerede i november 2020 med det formål at investere i grønne startup-virksomheder. Udover Modvion har man også købt en andel i batteriproducenten Northvolt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219