23948sdkhjf

Vestas fyrer i USA

Den danske vindmølleproducent konsoliderer nu sit produktions-setup i Colorado.

Det betyder, at 450 medarbejdere står til en fyreseddel. 150 af disse ventes dog at få ansættelse andre steder i koncernen.

Helt konkret vil Vestas lukke sin vingeproduktion i byen Brighton og i stedet samle produktionen på koncernens anden vingefabrik i Windsor. I Brighton etablerer man i stedet et nordamerikansk hovedkvarter for global tooling. Det er aktiviteter, der i dag er spredt på seks mindre enheder.

Lukningen af vingeproduktionen i Brighton betyder en fyreseddel til cirka 280 medarbejdere. Derudover skærer Vestas ned i sin tårnproduktion i byen Pueblo og sin nacelle-produktion i Brighton, hvilket betyder afskedigelse af cirka 170 medarbejdere.

- Vindindustrien i USA er vokset enormt i de seneste år, hvilket har øget vores fabrikkers kapacitet og udvidet vores serviceforretning. Med en større flåde under service og en lavere efterspørgsel på kort sigt konsoliderer vi vores setup i Colorado for at sikre, at vi kan imødekomme vores service-forretnings behov og er struktureret på den rigtige måde til at køre effektivt op, når vindmølle-efterspørgslen kræver det, siger Tommy Rahbek Nielsen, chief operating officer hos Vestas.

Efter nedskæringerne vil Vestas have cirka 4.500 ansatte i USA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219