23948sdkhjf

Energiø sætter barren for innovation i 2021

En energiø på størrelse med 20 fodboldbaner er et godt sted at starte, hvis man har ambitioner om at være innovativ på energiområdet i 2021.

2021 er knap kommet i gang, før innovation på energiområdet i den en helt store skala sætter dagsordenen. 

80 km ude i Nordsøen skal der anlægges en energiø, som vil være forankringen af den vindenergi, som fremover skal forsyne 3 mio. husstande.

Prisen på 210 mia. kroner svarer til fem storebæltsbroer, og med et areal på 120.000 kvadratmeter (cirka 18 fodboldbaner) er energiøen bogstaveligt talt stor innovation. Skønt! 
Så er barren i den grad sat for alle os, der arbejder med innovation på energiområdet. 

Vores månelanding

Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi, har kaldt projektet for den danske månelanding, og det perspektiverer meget godt, hvad vi skal måle det her med. Det er enormt!

Energiøen begynder som 120.000 kvadratmeter og 3 GW, og den vil kunne udbygges til det tredobbelte: 460.000 kvadratmeter, som kan forsyne hele 10 mio. husstande. 

Til den tid vil øen være dobbelt så stor som Slotsholmen, hvor den blev besluttet, og den vil påvirke den grønne omstilling langt ud over Danmarks grænser og være med til at udbrede vores vision om en bæredygtig energiforsyning og udbygge danske virksomheders førerposition inden for vindenergi markant.

Innovation er vejen

Når jeg tænker tilbage til 2017 og årsmødet i Offshoreenergy.dk; en forløber for Energy Cluster Denmark, så husker jeg tydeligt, hvordan Energinets tekniske direktør Torben Glar Nielsen præsenterede visionen om en energiø i Nordsøen for vores medlemmer. 

Det var helt vildt, det var visionært, det var utroligt – det var måske endda helt på månen. 

Noget tyder på, at vi er på vej derop.

Mens vi spændt venter på nyt om det praktiske og teknikken bag den nye ø, så er det værd at glæde sig over, at vi kan vedtage at investere så massivt i en innovativ vision. 
Det viser, at der er opbakning til at løse vores udfordringer innovativt, og jeg glæder mig til mange flere små og store månelandinger i de kommende år. 

Det får vi brug for, også på den lysegrønne ø. 

For energiøen skal ikke bare forsyne 10 mio. husstande med strøm. Det er ambitionen, at anlæg på øen med tiden også skal kunne lagre energi og lave grønne brændstoffer til fly, skibe og lastbiler. Der er vi ikke endnu – men vi ved, at vejen dertil er belagt med innovation.

Spænd hjelmen!

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078