23948sdkhjf

Skjern Fjernvarme byder sig til ▪ Better Energy har kig på Fyn

Skjern Fjernvarme vil have industrien over på fjernvarme

11. februar 2021

De kommende måneder vil Skjern Fjernvarme kontakte virksomhederne i Erhvervsparken, Jægervej og på Trykkerivej med et tilbud om at blive koblet på fjernvarmen.

Virksomhederne er i dag varmet op af naturgas, men ønsket fra fjernvarmens side af er altså at gassen skiftes ud med varmt vand. 

Det kræver dog, at 70 procent af virksomhederne siger ja til fjernvarmen før den store udrulning skydes i gang.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern

Solcelleanlæg i Nordfyns Kommune

10. februar 2021

Better Energy har henvendt sig til Nordfyns Kommune, fordi selskabet er ved at undersøge mulighederne for at opføre et solcelleanlæg i et område ved Skovby. I første omgang ønsker Better Energy at afsøge mulighedernene, før der indsendes en konkret ansøgning.

Teknik- og Miljøudvalget havde henvendelsen på dagsordenen forleden og er positivt indstillet overfor projektet. Etablering af et solcelleanlæg vil dog i givet fald første kunne ske, når der er udarbejdet plangrundlag. Området er desuden omfattet af kommuneplan 2017, hvori der indgår en transportkorridor. Transportkorridoren er udlagt som en arealreservation i kommuneplanen, og det betyder, at projektet kun kan gennemføres, hvis arealreservationen enten aflyses eller ændres.

Kilde: Licitationen

Ny sluse og pumpestation

10. februar 2021

Aabenraa Byråd har godkendt forslag til Lokalplan nr. 98-1 Sluse og pumpestation ved Mølleåens udløb, som herefter fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Hermed åbnes der mulighed for at opføre en pumpestation over terræn, og der vil kunne opføres en bygning på op til 400 kvm, som kan rumme en pumpestation og en bygning med teknikrum til motorer, elforsyning mv. Pumpestationen og sluseanlægget forberedes til at kunne integreres i strandpromenadens forløb langs Mølleåens udløb mellem Søndre Havnevej og lystbådehavnen.

Kilde: Licitationen

Fairwind ansætter VP og COO for onshore aktiviteter

9. februar 2021

Fairwind har netop ansat Carsten Jacobsen som Vice President og COO for sine onshore vindmølleaktiviteter.

Carsten Jacobsen har mere end tyve års erfaring i sektoren og har blandt andet ansættelser hos Siemens Gamesa og Nordex med i bagagen. Seneste kommer han fra Siemens Gamesa Renewables, hvor han har håndteret selskabets skandinaviske pipeline på 800 MW.

Kilde: Fairwind

SK Forsyning går i udvidelsestanker og med varmepumpeplaner

8. februar 2021

- SK Forsyning planlægger at etablere en stor varmepumpe på Slagelse Kraftvarmeværk. Den nye varmepumpe vil i løbet af de næste 20 år bidrage med en CO2-reduktion på ca. 170.000 tons samtidigt med udgifterne til produktion af varme reduceres med ca. 6 mio. kr. om året,  siger administrerende direktør i SK Forsyning Henrik Birch i en meddelelse på forsyningsselskabets hjemmeside.

Ud over varmepumpen har SK Forsyning planer om at udvide sit forsyningsområde. 

- SK Forsyning oplever i dag, at mange naturgaskunder retter henvendelse til os med ønske om, at der etableres fjernvarme i deres område. Det formentlig i lyset af Folketingets beslutning om, at naturgas skal udfases senest i 2030. SK Forsyning er derfor i gang med at planlægge en meget stor udvidelse af fjernvarmeområderne både i Slagelse og Korsør. Formålet er netop at udfase naturgassen og erstatte med bæredygtig fjernvarme. Planerne om udbygning behandles på bestyrelsesmødet i SK Varme primo marts. Det forventes, at der herefter kan udmeldes konkrete planer for udvidelserne, siger Henrik Birch.

Kilde: SK Forsyning

Forsyning Helsingør har placeret digitale målere på udsatte overløbsbygværker

8. februar 2021

Forsyning Helsingør ønsker at minimere risikoen for overløb til Øresund med opblandet regn- og spildevand.

En situation, der kan opstå ved kraftige regnskyl. For at sikre et solidt og kvalificeret overblik
over mængden af overløb har Forsyning Helsingør nu placeret digitale målere på seks af de meste udsatte overløbsbygværker i Espergærde og Snekkersten.

Målerne på de seks overløbsbygværker fungerer på den måde, at de registrerer varighed og volumen i alle overløb på mere end fem minutter. Herfra sendes signal til en avanceret styre- og overvågningsenhed, der igen sender data videre til Forsyning Helsingørs centrale SRO-system via et 4G-modem og mobildatanetværket.

- Med de nye målere kan vi få nøjagtige og valide data ind om overløb. Det kan vi løbende bruge til at verificere og forbedre den matematiske model, som vi blandt andet bruger til at planlægge ombygninger af spildevandssystemet, så det bliver bedre til at klare fremtidens store nedbørsmængder. Samtidig bruger vi overløbsdata i vores dialog med vores miljømyndighed Helsingør Kommune og med DHI, der står for varslingen af badevandskvaliteten på de nærtliggende strande, fortæller vandchef Allan Bruus fra Forsyning Helsingør i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219