23948sdkhjf

Optimisme blandt vindmølle-underleverandører

En ny undersøgelse viser, at syv ud af ti underleverandører forventer at udvide forretningen i de kommende år.
Det er Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, der står bag undersøgelsen, som omhandler danske underleverandører med i alt 13.000-14.000 ansatte. Det skriver Jyllands-Posten.

Konklusionen er, at de danske underleverandører ser særdeles positivt på udviklingen frem mod 2015. Hele 70 % af de adspurgte virksomheder forventer at udvide aktiviteterne i ind- eller udland, og det kommer til at betyde øget salg og flere arbejdspladser.

Skal være mere globale
Undersøgelsen viser dog også, at 49 % af de adspurgte virksomheder henter under en fjerdedel af deres omsætning på eksportmarkederne, og det vækker bekymring hos professor Poul Houman Andersen, der står bag undersøgelsen.

- Danmark er ikke længere navlen for den globale vindmølleproduktion. Derfor skal virksomhederne ikke kun se sig selv som en del af danske vindmøllefabrikanters forsyningskæder, men i høj grad også som internationale producenter, siger han til Jyllands-Posten.

Administrerende direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, hæfter sig dog ved, at danske virksomheder er mere globaliserede end de udenlandske konkurrenter, og han forventer, at danskerne erobrer en større del af den globale forsyningskæde i de kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14