23948sdkhjf

Japansk energigigant investerer i Stiesdals flydende fundamenter

Tepco, der er Japans største energiselskab, er trådt ind som partner i udviklingen af det danske TetraSpar flydende vindmøllefundament. Det skriver japanerne i en pressemeddelelse.

Bag TetraSpar står Henrik Stiesdal, der gennem mange år var udviklingschef hos Siemens Wind Power. Ambitionen er at lave et fundament til flydende vindmøller, som er langt billigere end de løsninger, der i dag bruges til offshore vind.

- Vi er glade for at kunne deltage i dette banebrydende projekt. TetraSpar-teknologien kan udnyttes under Japans naturlige forhold og en mere effektiv leverandørkæde kan etableres tættere på projekt-sites’ene. Vi tror, at dette er en lovende teknologi, der kan spille vigtig rolle i bestræbelserne på at fremme overgangen til vedvarende energi som primær energikilde, siger Seiichi Fubasami, president for Tepco i en pressemeddelelse.

- Tepco bringer værdifulde kompetencer til projektet, både fra deres forskning inden for flydende offshore vindkraft og fra energisektoren generelt. Med Tepco ombord kan vi udvide rammerne for demonstrationsprojektet på flere måder, inklusive en øget teknisk rækkevidde for test, siger Henrik Stiesdal.

Komponenterne til den første prototype på fundamentet blev i sommeren 2020 transporteret til Grenaa, hvor de blev samlet i efteråret. Samleprocessen sker helt uden svejsning og andre specielle processer.

I 2021 skal fundamentet efter planen søsættes med en 3,6 MW-vindmølle og bugseres op til et testsite i havet ud for Stavanger.

Tepco ejer nu 30 procent af projektet, som har Shell som største aktionær med en andel på 46,2 procent. Derudover ejer RWE 23,1 procent og Stiesdal Offshore Technologies 0,7 procent.

Videoen er produceret af Fingerspitz Odense for Stiesdal Technologies

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141