23948sdkhjf

Varde og Aalborg bedst til jordvarme

Varde og Aalborg Kommuner topper listen over de kommuner, der har været bedst til at få danskerne til at skifte oliefyret ud med et jordvarmeanlæg.
Alene i Varde Kommune har 262 husstande fået tilsagn om støtte fra Energistyrelsen til at skrotte oliefyret til fordel for jordvarme, mens man i Aalborg har haft held med at omvende 180 husstande, skriver Lokalavisen Varde.

I Varde Kommune glæder man sig over, at interessen for jordvarmeanlæg ikke kun er opstået i kølvandet af oliefyrs-skrotningsordningen, der lukkede ned med udgangen af juni 2011.

Læs: Ingen gennemslagskraft i oliefyrskampagne

Mere end 1.000 tilladelser
Miljømedarbejder i Varde Hans Otsen fortæller, at kommunen siden 2007 har udstedt mere end 1.000 tilladelser til etablering af jordvarmeanlæg. Han mener, at den store interesse udspringer af to ting.

– Det er hovedsagligt, fordi Varde har et meget stort opland. Der er kun to større byer, Varde og Ølgod. Resten passerer du på under et minut. Vi har rigtig mange huse ude på landet. Så vi har en meget større pulje af brugere, som har oliefyr, siger han.

Den anden årsag er at kommunen har været særdeles god til at informere om Energistyrelsens skrotningsordning.

Fakta
Fra 1. marts 2010 til 30. juni 2011 kunne folk med oliefyr søge tilskud til at skifte fyret ud med enten fjernvarme, luft-til-vand varmepumper eller jordvarmeanlæg.

I følge tal fra Energistyrelsen søgte i alt 16.021 oliefyrsejere om tilskud i den samlede pulje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11