23948sdkhjf

Kapitalfond investerer i producent af vandkemi

Kapitalfonden Vækst-Invest har investeret et ikke oplyst beløb i virksomheden inden for vandbehandling, Kemi-Tech, der ligger i Hedensted.

Dermed træder kapitalfonden ind i ejerkredsen, der også tæller stifter og CEO i Kemi-Tech Nikolaj Riis Harter, salgschef Kennerth Hviid og Andreas Koustrup Olesen, der også er ansat i Kemi-Tech.

- Vi er utrolig stolte af den udvikling Kemi-Tech har haft siden vi startede i 2010 og vi ser frem til at videreudvikle virksomheden sammen med Vækst-Invest, siger Nikolaj Riis Harter, CEO i Kemi-Tech ApS.

Kemi-Tech udvikler og producerer specialkemikalier, som bl.a. optimerer driften af dampkedler, kølesystemer, procesanlæg og fjernvarmeanlæg. Produkternes formål er bl.a., at fjerne og undgå korrosion, kalk, fedt, belægninger, slam, biofilm og bakterielle problemer.

Vækst Invest II

Vækst-Invest II er en kapitalfond med fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 150 millioner kroner – dog med en forventning om, at de fleste investeringer vil blive foretaget i virksomheder med en omsætning på 25-100 millioner kroner.

Kemi-Tech er den første investering i Vækst-Invest II og investeringen i kroner og ører oplyses altså ikke. 

- Vi har igennem det seneste halvandet år haft en rigtig god dialog med Nikolaj Riis Harter. Vi deler mange tanker og idéer om den fremtidige udvikling af virksomheden, og Kemi-Tech er en spændende investering for Vækst-Invest. Vi synes rigtig godt om den proaktive tilgang til den grønne omstilling, og finder den inspirerende for andre virksomheder, siger Søren Mølgaard, direktør for Vækst-Invest og tilføjer:

- Kemi-Tech står med en række af gode muligheder for at vokse betydeligt, og vi er glade for, at få lov til at være med på den videre rejse. Vi er glade for at præsentere Kemi-Tech som den første investering i vores netop etablerede Vækst-Invest II, og ser utrolig meget frem til at videreudvikle virksomheden sammen med ledelsen.

I forbindelse med investeringen i Kemi-Tech indtræder Thomas V. Folmann som bestyrelsesformand for virksomheden.

Forespørgsel fra udlandet

At Kemi-Tech har potentiale vidner ansættelsen af Kennerth Hviid som salgschef om.

Den kommer nemlig som følge af at Kemi-Tech de seneste år har oplevet en øget forespørgsel fra udlandet og så selvfølgelig ud fra ønsket om en generel styrkelse af organisationen.

- Eksportmarkederne i Skandinavien er alle meget interessante for Kemi-Tech. Virksomheden har haft et stort fokus på udvikling, dokumentation og certificeringer, hvilket gør at vores udviklingspipeline ser meget interessant ud. Jeg glæder mig til at bidrage til den fortsatte flotte udvikling i Kemi-Tech og til at realisere det store potentiale virksomheden har uden for landets grænser, siger Kennerth Hviid, salgschef i Kemi-Tech.

Selvforsynende med vand

Med den proaktive tilgang til den grønne omstilling, mener Søren Mølgaard det at Kemi-Tech har gjort en dyd ud af at være selvforsynende med vand.

Blandt andet via en innovativ soldrevet inddampningspyramide, der genbruger 100 procent af spildevandet fra produktionen, som inddampes og renses. Virksomheden har dermed ingen udledning af spildevand fra produktionen.

Genbrugsvandet suppleres med opsamling og rensning af regnvand, hvilket betyder at 100 procent af vandmængden i virksomhedens produkter er en blanding af opsamlet og renset regnvand og inddampet spildevand.

 - Siden stiftelsen har vi prioriteret den grønne virksomhedsprofil rigtig højt. Vi har igennem alle årene investeret kraftigt i vores produktionsapparat, som i dag fremstår 100 procent selvforsynende med vand og 75 procent selvforsynende med CO2-neutral strøm fra eget solcelleanlæg. Vi ønsker at være aktive i den grønne omstilling af samfundet, og vi kigger løbende på nye tiltag, som kan bidrage til omstillingen, siger Nikolaj Riis Harter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125