23948sdkhjf

Nyt samarbejde: Danske brændselsceller kan ende i amerikanske luksusbiler

Aalborgensiske Blue World Technologies har netop offentliggjort et samarbejde med  amerikanske Karma Automotive, der producerer elbiler i luksusklassen.

Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Samarbejdet går foreløbigt ud på at undersøge muligheden for at bruge brændselscellesystemer til den primære fremdrift i en række fremtidige personbiler og lette erhvervskøretøjer.

Blue World Technologies brændselscellesystem vil blive integreret i Karma Automotives elbils platform og vil for evalueringsformål blive testet i GS-6-udviklingskøretøjer. Test og validering finder sted i både USA og Danmark hen over de næste måneder.

- Vi investerer i disse typer af drivlineteknologier nu, for at forberede os på en emissionsfri verden ved at have forskellige elektrificeringsløsninger med udvidet rækkevidde, der inkluderer brint-, ethanol- og methanol-brændselsceller til fremdrift, siger Dr. Lance Zhou, der er Karma Automotives administrerende direktør.

- Dette samarbejde samler Blue Worlds styrke inden for udvikling af brændselsceller og vores store ekspertise inden for hybridsystemer og integration af elektriske køretøjsteknologier, lyder det fra topchefen.

Hos Blue World Technologies deler man begejstringen over samarbejdsaftalen.

- Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Karma og ser et stort potentiale i at kombinere deres ekspertise inden for hybrid- og drivlineløsninger med vores fleksible brændselscellekoncept, der er velegnet til integration i motorrum eller i en ”skateboard-platform", fortæller Mads Friis Jensen, der er kommerciel direktør og medstifter af Blue World Technologies.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078