23948sdkhjf

Norsea rykker tættere på Thorsminde og Thor Havmøllepark

Baseoperatøren Norsea er rykket ind på Thorsminde Havn - og dermed tættere på havvindmølleparken Thor. 

Sammen med blandt andet byggeriet af en helt ny helioport skal det gøre Thorminde Havn attraktiv som offshore servicehavn for havmølleparken Thor. 

- Med NorSea får vi rigtig mange kompetencer og nye forsyningskæder på havnen i Thorsminde. Det er en kæmpe gevinst, at de dækker så mange af vindindustriens servicebehov. De kommer helt sikkert til at accelerere den udvikling, vi ønsker for Thorsminde Havn, siger Poul Willadsen, der er formand for
havnebestyrelsen.

Årelang erfaring

NorSea opererer i øjeblikket i Esbjerg - men går altså nu efter at blive baseoperatør i Thorsminde.

- Vi ser oplagte muligheder i at engagere os i den udvikling, som en af verdens allerstørste
havmølleprojekter vil føre med, siger Anders Aalund Olsen, Head of Logistics, Offshore Solutions i NorSea og tilføjer:

- Når parken er opført og overgår til driftsfasen, så vil der blive brug for en stærk og kompetent full-service baseoperatør. Vi har årelang erfaring i at levere på alle de services, som efterspørges i en basehavn, og vi har hele viften af kompetencer, som der er brug for.

Spændende udvikling venter

Thor Havmøllepark placeres 20 kilometer fra kysten, og der er stærke ambitioner i nærområdet om at etablere en effektiv basehavn, som kan efterkomme behovet for serviceydelser, når parken går i drift.

- Det vil være oplagt ud fra både et logistisk og miljømæssigt synspunkt, at parken forsynes fra nærområdet. Der er meget lokaludvikling og lokalt engagement knyttet op på parken, fx er Thorsminde allerede nu langt med etableringen af en heliport målrettet det arbejde, der venter i Thor Havmøllepark, siger Hans K. Jepsen, Project & Sales Manager i NorSea.

Thor vil, når den er fuldt udbygget og net-tilsluttet i 2027, kunne forsyne cirka 800.000 danske husstande med grøn energi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.097