23948sdkhjf

Milliardlån til genopbygning af Tyra ▪ Ny transformatorstation i Ravnebjerg

Oliekoncernen Noreco henter milliardlån til genopbygningen af Tyra

4. februar 2021

Oliekoncernen Noreco meddeler i en fondsbørsmeddelelse at selskabet har sikret sig et lån fra fem forskellige banker på 6,8 mia. kr. – med en løbetid frem til 2028.

Det skriver Børsen.

Pengene skal bruges til genopbygningen af Tyra-feltet i Nordsøen.

Lånet er et esg-lån, hvilket betyder at Noreco skal leve op til krav og målsætningen inden for bæredygtighed og samfundsmæssig påvirkning.

Solenergi i Viborg Kommune

3. februar 2021

Efter gennemførelsen af en idéfase for solenergianlæg i Viborg Kommune har Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttet at planlægningen for solceller ved Stoholm og ved Kvosted skal fortsætte, sådan at det nødvendige plangrundlag udarbejdes.

Kilde: Licitationen

Transformerstationer i Ravnebjerg

3. februar 2021

By- og Kulturudvalget i Odense Kommune har godkendt, at der afholdes en forudgående høring forud for ny planlægning for tekniske anlæg øst for Ravnebjerg.

Energinet og Vores Elnet ønsker at etablere et transformerstationsområde med både en 60 kV-station og en 150 kV-station i den vestlige del af kommunen og samtidig få mulighed for på et senere tidspunkt at udvide med 400 kV-station.

Kilde: Licitationen

Hundested Varmeværk udskifter gaskedel med varmepumpe

3. februar 2021

Hundested Varmeværk har lige fået en lånegaranti på 32,3 millioner kroner af Halsnæs byråd. 

Pengene skal bruges på at udskifte en udslidt gaskedel med en varmepumpe. 

Hundested Varmeværk har to 8 MW gaskedler. Det er en nedslidt gaskedel fra 1988, der nu vil blive erstattet med en elektrisk varmepumpe på 6MW, skriver SN.dk.

Siemens Energy reducerer staben med 7.800 stillinger frem mod 2025

2. februar 2021

Siemens Energy skal reducere omkostningerne i sit Power & Gas-segment med 300 millioner euro. 

Det vil blandt andet ske ved at reducere antallet af ansatte med 7.800 frem mod 2025 - på verdensplan vel at mærke. 

Størstedelen af de jobs, der skæres fra vil være i administration, salg og ledelse. Derudover forventes det at der ryger 3.000 jobs i Tyskland, 1.700 i USA, mens den resterende del på 3.100 skal findes på andre lokationer rundt omkring i verden.

Kilde: Siemens Energy

England åbner kulmine

2. februar 2021

Alt i mens Storbritannien er i gang med forberedelserne til at afholde det internationale klimatopmøde COP26 i Glasgow i november, er der planer om at åbne en kulmine nær Whitehaven i Cumbria i Nordvest-England.

Det skriver Ingeniøren. 

Amtsrådet i Cumbria godkendte planerne sidste år. 

Hensigten er at udvinde kokskul til produktion af stål.

Det forventes, at minen vil øge Storbritanniens udledning med 400.000 ton CO2-ækvivalenter om året.

Rødovre lokker med gratis tilslutning

1. februar 2021

For at hjælpe den grønne omstilling på vej giver Rødovre Kommune nu 100 procent rabat på tilslutningen i det næste fjernvarmeområde. Det svarer til en rabat for den enkelte husstand på over 60.000 kr.

- Fjernvarme er godt for både miljøet og for pengepungen, men det er en stor barriere for mange husstande og virksomheder, at man skal betale et stort engangsbidrag for at blive tilsluttet. Nu prøver vi at gøre det gratis for at se, om det kan lokke flere med, siger Jan Kongebro, der er formand for Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning og for Teknik- og Miljøudvalget i Rødovre Kommune.

Rødovre Kommune har sat et mål om, at kommunen inden 2050 skal være C02-neutral. Her har fjernvarmen stor betydning. Den bliver leveret fra VEKS og er lige nu 70 procent CO2-neutral. Det er et realistisk mål, at fjernvarmen er helt CO2-neutral allerede i 2025.

- Vi skal give kloden videre i en ordentlig stand til vores børn og børnebørn, og derfor er vi nødt til at handle nu. I Rødovre går vi forrest, og vi bruger alle de redskaber, vi har i skuffen. Det er helt afgørende for den grønne omstilling i hovedstadsområdet, at vi får udbygget fjernvarmen, siger Jan Kongebro.

Den aktuelle etape for udbygning af fjernvarmen, hvor man altså nu kan opnå gratis tilslutning, er i Valhøj Erhvervskvarter og Espely (husstande i området mellem Rødovre Parkvej, Brandholms Allé, Rødager Allé og Nyholms Allé).

Kilde: Rødovre Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156