23948sdkhjf

Et grønnere Bornholm med EU-millioner i ryggen

EUs Socialfond tildeler et bornholmsk projekt 5 mio. kr. Der skal sættes fokus på energirenovering, bæredygtigt byggeri og en lokal forsyningsinfrastruktur.
Projekt ”Udvikling af grønt byggeri og uddannelse” modtager efter indstilling fra Bornholms Vækstforum 5 mio. kr. fra EU’s Socialfond til kompetenceudvikling inden for grønt byggeri og til at finde på og udvikle nye bæredygtige produkter og materialer.

Projektet tager udgangspunkt i fire potentialer for vækst på Bornholm:
  • Fokus på energirenovering og bæredygtigt byggeri.
  • Opførelsen af Green Solution House.
  • Behovet for afværgeforanstaltninger hos Bornholms Regionskommune og private bygherrer.
  • Den særlige lokale infrastruktur giver forsyningsselskaber en stærk samarbejdsplatform.
- På Bornholm har vi de bedste forudsætninger for at opbygge ny viden og kompetencer i forhold til at bygge og energirenovere bæredygtigt. Hvis vi allerede nu får sat gang i den udvikling, vil vi i fremtiden kunne tilbyde vores kompetencer til andre dele af landet også, så den viden kan blive til en rigtig god forretning, lyder det fra Business Center Bornholm, Erhvervschef Fredrik Romberg i en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Projektet undersøger, hvordan behovene for kompetenceudvikling er i og omkring den bornholmske byggebranche. Næste skridt er en offensiv opsøgende indsats i forhold til de bornholmske virksomheder, så de bliver opmærksomme på nødvendigheden af at kompetenceudvikle medarbejderne inden for det grønne område.

Derefter vil der blive udviklet en række kursuspakker, som passer til erhvervslivets ønsker, og det vil i det omfang, behovet er der, være muligt at efteruddanne undervisere og skaffe moduler på overbygningsuddannelserne til Bornholm.

”Udvikling af grønt byggeri og uddannelse” modtager 5,4 mio. kr. fra EU’s Socialfond. Derudover har Business Center Bornholm modtaget 3,7 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 4,4 mio. kr. fra Fornyelsesfonden til projektet ”Udvikling af grønt byggeri og spin-off”.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094