23948sdkhjf

European Energy sikrer 130 millioner til vindprojekt i Brasilien

I den nordøstlige brasilianske stat Pernambuco, som er et af de fattigste områder i landet, skal European Energy i gang med at bygge tre nye vindparker på i alt 94 megawatt.

Det er en realitet efter at finansieringen er kommet på plads bl.a. via et lån på 130 millioner kr. fra den del af Danmarks Grønne Fremtidsfond, der administreres af IFU.

Det er samtidig det første lån, der ydes af IFU i regi af den nye fond på i alt 25 mia. kr., der blev etableret af regeringen i forbindelse med finansloven for 2020, skriver European Energy i en pressemeddelelse.

– Formålet med Danmarks Grønne Fremtidsfond er, at Danmark skal bidrage til den grønne omstilling globalt og samtidig fremme salget af dansk klimateknologi. Det her projekt blinker grønt på alle parametre, da det er dansk udviklet, primært finansieret af danske interessenter, benytter dansk teknologi fra Vestas og bidrager til den globale CO2-reduktion, siger Torben Huss, CEO i IFU.

European Energy står for implementering

European Energy er ansvarlig for at gennemføre projektet, der består af tre individuelle vindparker Ouro Branco I & II samt Quatro Ventos. Vindparkerne forventes at være i drift ultimo 2022.

- Brasilien er i fuld gang med en rivende udvikling og har planer om at installere over 28 GW vindenergi senest i 2026. Jeg er glad for, at vi med denne aftale kan udvide og styrke vores position i Brasilien. Med dette projekt bringer vi både European Energys omfattende erfaring i vindprojekter til Brasilien og udvider samtidig vores projekterfaring i landet. Samtidig skal vi ikke undervurdere mulighederne for, at partnerskaber og projekter som disse vil føre til nye forretningsmuligheder i Latinamerika, siger Jens-Peter Zink, Executive Vice President i European Energy.

Projektet er udviklet af den brasilianske udvikler Eólica Tecnologia og Nordic Power Partners, der er et udviklingsselskab ejet i fællesskab af European Energy og Danish Climate Investment Fund, som forvaltes af IFU og delvist er kapitaliseret af danske pensionsselskaber.

Lånet på 130 mio. kroner udgør knap 20 procent af de samlede anlægsomkostninger. Vestas skal levere 21 vindmøller af typen V150-4.5 og har samtidig indgået en 20-årig serviceaftale.

Det forventes, at vindparkerne vil producere knap 420 GWh årligt og reducere udledning af CO2 med mere end 2,2 millioner tons over projektets 20 års levetid.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188