23948sdkhjf

Grundfos annullerer lønstop ▪ Første mølle på plads på Kriegers Flak ▪ Henter 6.100 nye varmekunder

Større løncheck: Grundfos annullerer lønstop

28. januar 2021

Da coronapademien brød ud i foråret, meddelte Grundfos, at koncernens medarbejdere ikke ville få lønforhøjelse i 2020.

Det har de nu fået alligevel, skriver Børsen.

- Udviklingen i efteråret 2020 har fået os til at tage en beslutning om, at de lønstigninger, der var sat på pause, dem satte vi i gang fra den dag, de skulle være givet oprindeligt. Da vi tog beslutningen om at udsætte lønstigningerne, så det meget værre ud, og vi vidste ikke, hvordan det ville komme til at ende, siger bestyrelsesformand Jens Moberg til avisen.

Han fortæller, at Grundfos er kommet bedre gennem krisen end frygtet, men at man dog ikke når vækstmålene for 2020.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvor meget Grundfos har brugt på lønstigninger, men da man i foråret tog beslutningen, fortalte daværende topchef Mads Nipper, at Grundfos ville spare omkring 200 millioner kroner på at annullere lønstigningerne.

Første mølle på plads på Kriegers Flak

28. januar 2021

Den første mølle på Kriegers Flak er nu installeret og klar til at levere fossilfri elektricitet til danske husstande og erhvervslivet, oplyser Vattenfall.

Kriegers Flak bliver Danmarks største havmøllepark og vil øge den danske vindproduktion med cirka 16 procent.

- Vi er stolte over, at den første af mange møller nu står klar til at producere elektricitet på Kriegers Flak. Vi forventer, at danskerne og dansk industri allerede en af de kommende dage vil modtage den første fossilfri elektricitet fra havvindmøllen. Det er en vigtig milepæl i projektet, det sker til tiden, og det er fantastisk at se havmølleparken tage form, siger Jacob Nørgaard Andersen, landechef i Vattenfall Danmark.

Gentofte Kommune vil koble 6.100 ejendomme på fjernvarmen

27. januar 2021

Kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune har netop godkendt et projektforslag til udbygning af fjernvarmenettet i kommunen.

Projektforslaget betyder, at ca. 6.100 ejendomme kan få tilbud om at tilslutte sig fjernvarmenettet frem mod 2028, skriver Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.

Udbygning af fjernvarmenettet i Gentofte Kommune sker som en del af den grønne omstilling. Allerede i 2010 vedtog Gentofte Kommune en plan, hvor målet var i perioden fra 2010 til 2026 at udbygge det eksisterende fjernvarmenet til at dække hele kommunen. 

Oprindeligt blev udbygningen planlagt til at forløbe over seks faser, men kun de første tre blev gennemført, fordi statens samfundsøkonomiske beregningsmodel satte en stopper for den videre udbygning. 

Gentofte Kommunes plan om udrulning af fjernvarme er udmøntet i et projektforslag, som nu bliver sendt i fire ugers høring. Herefter kan Kommunalbestyrelsen tage endeligt stilling til projektforslaget. 

Ved gennemførelsen af den planlagte udbygning reduceres kommunens CO2-udledning med 24.200 ton om året.

Kilde: Gentofte Kommune

Hofor sender droner på vingerne over København

26. januar 2021

Hofor sender i første omgang droner i luften på det nordlige Østerbro, dele af det centrale Østerbro, dele af Indre By, dele af Vesterbro samt i dele af Valby for at finde utætheder på de mange fjernvarmerør under byens gader og haver.

Det er planen, at overflyvningen af disse områder skal være afsluttet med udgangen af februar.

Senere følger andre områder.

Kilde: Hofor

Holsted Biogas døjer med lugtgener

26. januar 2021

Vejen Kommune har modtaget anonyme klager over lugtgener fra Holsted Biogas, der ejes og drives af Nature Energy.

Driftsleder Jesper Bechman oplyser til JydskeVestkysten, at problemet skyldes reparationsarbejde.

- Gyllen tærer helt vildt på grejet, blandt andet på pumperne, så der vil være reparationer, som kan give lugtproblemer, selv om vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå det. Lige nu er vi blandt andet i gang med en reparation, som vil være færdig om et par uger, siger Jesper Bechman, der i de seneste uger har modtaget en håndfuld klager fra naboer

Birgit S. Hansen bliver ny formand for KL's Miljø- og Forsyningsudvalg

25. januar 2021

KL’s bestyrelse har konstitueret sig på ny, og det betyder, at Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavns Kommune, bliver ny formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

Hun har siddet i KL’s bestyrelse siden 2018 og erstatter Jacob Bjerregaard, der trak sig fra borgmesterposten, og dermed også posten som udvalgsformand ved årets udgang.

Derudover overtager Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), pladsen i KL’s bestyrelse efter Jacob Bjerregaard.

Birgit S. Hansen har tidligere været medlem af KL’s Teknik- og Miljøudvalg i valgperioden 2014-2018.

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) fortsætter som næstformand for Miljø- og Forsyningsudvalget.

Miljø- og Forsyningsudvalget beskæftiger sig blandt andet med sager, der har betydning for kommunernes arbejde med klimatilpasning, vækst og udvikling, trafik, grøn omstilling og forsyningssikkerhed.

Kilde: KL

Public Affairs-chef til Eurowind Energy

23. januar 2021

Eurowind Energy har ansat Joachim Steenstrup i en nyoprettet stilling som chef for Public Affairs. Joachim Steenstrup får ansvaret for at opbygge og vedligeholde relationerne til politikere, meningsdannere og brancheorganisationer, både i Danmark og internationalt.

- I takt med, at vi er vokset, har vi mærket et øget behov for at hente information, og ikke mindst muligheden for at give vores perspektiv til relevante beslutningstagere. Vi har naturligvis allerede arbejdet med Public Affairs i Eurowind Energy, men ansættelsen af Joachim skal ses som en systematisering og videreudvikling af vores indsats. Vi er glad for at have fået Joachim ombord til at løfte den opgave, siger Jens Rasmussen, CEO for Eurowind Energy.

Joachim Steenstrup har i en årrække arbejdet med kommunikation og Public Affairs i en række store danske virksomheder, blandt andre Ørsted, Danske Bank og European Energy. Han tiltræder i stillingen 1. februar 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078