23948sdkhjf

Kritikere politianmelder Verdo for fjerde gang

De to randrusianere Asger Brorson og Bo Vestergaard Hansen har endnu engang rettet henvendelse til Østjyllands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Det er fjerde gang og også denne gang drejer det sig om det lokale forsyningsselskab Verdo.

- Den seneste anmeldelse retter sig imod det faktum, at Verdo har indregnet skatten af de ulovlige indtægter i varmeselskaberne i varmeprisen. Det fremgår bl.a. af Verdo Varme A/S regnskab 2012. Dvs at de penge, der er opkrævet ulovligt i forrentning af indskudskapital er blevet beskattet, da de kom ind som indtægt i varmeselskaberne – denne skat har Verdo lagt ind i kundernes varmepris, skriver den en af de to kritikere Asger Brorson i en mail til Energy Supply.

Han uddyber:

- Mig bekendt havde ingen bemærket dette, før vi rejste spørgsmålet over for Forsyningstilsynet (FT). Dermed er det ikke nok at tilbageføre de opkrævede forrentningspenge – også skatten af samme skal kunderne have tilbage. Det vil sikkert udløse ændringer i Verdo selvangivelser; men det er en sag mellem Skat og Verdo – det er ikke kundernes problem.

Tidligere anmeldelser

Som sagt er det fjerde gang, at Asger Brorson og Bo Vestergaard Hansen indgiver en anmeldelse af Verdo til Politiet.  

Den første anmeldelse gik på generel overtaksering i Verdo. Anmeldelsen rettede sig imod ledelse og bestyrelse, mens den anden anmeldelse var en anmeldelse mod revisor for bl.a. aktivt at have medvirket til at skjule de reelle regnskabstal for bl.a repræsentantskabet og for at have udfærdiget og godkendt ikke retvisende regnskaber.

Den tredje anmeldelse drejer sig om Verdo Vand. Her retter Asger Brorson anklage imod flere personer fra selskabets tidligere top med påstand om, at de har ”hjulpet Verdo med at snyde vandforbrugerne for et formentligt tre-cifret millionbeløb”.

Der er endnu ikke faldet nogen afgørelse i forbindelse med sagerne.

- En endelig afgørelse – og opgørelse af et nøjagtige beløb – tager nok noget tid, da sagen ifølge Forsyningstilsynet er ved at blive undersøgt og opstartet, lyder det fra Asger Brorson.

Ingen kommentarer

Hos Verdo har man modtaget den seneste anmeldelse og stiller sig nu til rådighed for Politi og Forsyningstilsyn.

- Som hidtil vil vi være behjælpelige og stå til rådighed for myndighederne for at belyse sagen. Ellers har vi ingen yderligere kommentarer, skriver Verdo i en kommentar til Energy Supply.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11