23948sdkhjf

Ørsted verdens mest bæredygtige energiselskab ▪ Linkas stenfælde hædres ▪ Ny formand hos Coromatic

Ørsted er verdens mest bæredygtige energiselskab for tredie år i træk

25. januar 2021

Corporate Knights rangerer Ørsted som det mest bæredygtige energiselskab og den næstmest bæredygtige virksomhed på tværs af sektorer i Global 100-indekset.

Det er tredie år i træk at Ørsted løber med titlen. 

Nyudnævnte administrerende direktør og koncernchef for Ørsted, Mads Nipper, glæder sig over selskabets høje placering i det prestigefyldte Global 100-indeks:

- Vi er meget glade for vores fortsatte høje placering i Global 100, som både afspejler vores målrettede indsats med at drive en bæredygtig og rentabel forretning og vores ambition om at være katalysator for den globale omstilling til grøn energi, siger Mads Nipper. 

Kilde: Ørsted

Kofod vært for stort klimadiplomatisk møde med Bidens særlige klimaudsending John Kerry

25. januar 2021

Danmark vil presse på for et nyt og stærkt klimadiplomatisk samarbejde mellem Europa og USA, efter der nu lyder nye grønne toner fra Det Hvide Hus.

Derfor var udenrigsminister Jeppe Kofod fredag den 22. januar vært for et virtuelt møde med den nytiltrådte præsident Bidens særlige klimaudsending, John Kerry, EU’s udenrigsministre og EU’s høje repræsentant Josep Borrell samt EU-Kommissionens næstformand Frans Timmermanns. 

- Det var godt at sidde ansigt til ansigt med John Kerry og med et USA der helt tydeligt er på vej tilbage i klimakampen. Jeg glæder mig meget til det samarbejde, vi skal have fremadrettet. Uden USA som aktiv medspiller når vi aldrig vores klimamål fra Paris-aftalen eller FN’s verdensmål. Vi har manglet USA de sidste fire år. Jeg håber, at vi sammen blandt andet kan arbejde for en socialt retfærdig grøn omstilling. Ikke mindst skal vi aktivt sætte ind for en global kuludfasning, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Kilde: Udenrigsministeriet

Linka Energys stenfælde får to stjerner på Agromek

22. januar 2021

Linka Energys stenfælde er kåret som en tostjernet nyhed til Agromek Starts Special Edition 2021. 

Når halmen presses i marken, er det svært at undgå, at der kommer sten med i ballerne. Disse sten kan medføre uhensigtsmæssige driftsstop i halmfyret og efterfølgende alarmer, der skal tages hånd om. 

Linkas stenfælde kan monteres på anlæg, hvor halmtransporten til kedelanlægget sker pneumatisk. Stenfælden monteres ved at fjerne en lille del af røret, hvorefter den nye del let kan monteres ud fra en medfølgende brugsanvisning.

Agromek skulle have fundet sted netop nu, men er desværre udsat. Alligevel har de valgt at gennemføre Agromek Stars. Alle udstillere kan indsende produktnyheder, og godkendte produkter bliver tildelt hhv. 1, 2 eller 3 stjerner af et ekspertpanel.

Kilde: Linka Energy

Ny formand hos Coromatic A/S

Åsa Wikensten er indtrådt som bestyrelsesformand hos Coromatic A/S og Coromatic Group ApS i stedet for Erik Gunnar Bertman (kilde: CVR).

Coromatic A/S er leverandør af generatorer, køleanlæg, ventilation, energioptimering, alarmering samt brandslukningsanlæg.

Læs om flere udskiftninger i bestyrelser og direktioner her

Otte solenergiprojekter i Syddjurs

22. januar 2021

Syddjurs Kommune har modtaget projektbeskrivelser på otte solenergiprojekter.

Udvalget for plan, udvikling og kultur har besluttet at projekterne for Høegholm Energi- og naturpark samt Sophie-Amaliegaard Energi- og naturpark nu kan sendes i fordebat.

I fordebatten indkaldes ideer og forslag til en kommende planlægning, og på baggrund af de indkomne høringssvar kan Udvalget for plan, udvikling og kultur efterfølgende prioritere lokalplanlægning for de enkelte projekter.

Kilde: Licitationen

Varmepumpe på til Føns Nærvarme

22. januar 2021

Miljø- og Energiudvalget i Middelfart Kommune har godkendt et projektforslag for udvidelse af varmeproduktionen hos Føns Nærvarme med varmepumpe.

Føns Nærvarme har fremsendt et projektforslag for udvidelse af varmeproduktionen ved fjernvarmeværket i Føns ved etablering af et jordvarmeanlæg omfattende to frekvensstyrede varmepumper på 21 - 88 kW hver samt 10.000 meter jordslanger, nedgravet i én meters dybde.

Føns Nærvarme forsynes i dag med flis, men ved at installere et jordvarmeanlæg, som forventes at producere 60 pct. af varmeværkets varmeproduktion, kan drivhusgas udledningen reduceres med næsten 0,6 ton årligt, hedder det i mødereferatet.

Kilde: Licitationen

Udvidelse og 11 MW varmepumpe i Haderslev

22. januar 2021

Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune har givet en betinget godkendelse af et projektforslag fra Haderslev Fjernvarmes om udvidelse af forsyningsområde samt anlæg af 11 MW varmepumpe.

Projektforslaget omfatter cirka 3.300 boliger fordelt på 13 delområder samt anlæg af ledninger og etablering af en 11 MW varmepumpe på fjernvarmeværkets anlæg på Dybkær 2.

Godkendelsen betyder, at Haderslev Fjernvarme kan ansøge om tilskud ved Energistyrelsen til konvertering af gaskedler til fjernvarmeunit. Såfremt Energistyrelsen godkender tilskuddet, kan Haderslev Kommune vedtage projektforslaget endeligt senere på foråret.

Kilde: Licitationen

Skive Fjernvarme er ude efter 1.800 nye forbrugere

22. januar 2021

Skive Fjernvarme har i øjeblikket gang i to store konverteringsprojekter. Det ene projekt, der gælder 1.500 ejendomme er allerede sat i gang, mens det andet stadig kun er i sin vorden. 

I det sidstnævnte projekt vil Skive Fjernvarme gå efter at få konverteret 1.800 ejendomme. 

Projektet er dog meget nyt og først lige sendt til godkendelse i kommunen den 3. januar i år. 

- Det koster penge at rulle fjernvarme ud i nye områder, så derfor har vi valgt at bygge projektet op på midler fra Fjernvarmepuljen. Derfor er projektet betinget af, at vi får tilskuddet, siger Tage Meltofte, direktør i Skive Fjernvarme. 

Skive Fjernvarme stiler mod tilslutning af 1.800 ejendomme. Dog vil selskabet tage det i små bidder og i første omgang vil man søge midler fra Fjernvarmepuljen til konvertering af de første 300 ejendomme. 

Kilde: Dansk Fjernvarme

Brdr. Dahl tager sin egen medicin

21. januar 2021

Brødrene Dahl har længe talt højt om klimavenlige og bæredygtige initiativer, der kan gøre branchen til en mere grøn forretning. Det er en proces, der tager tid. Lige fra oprettelsen af det første Klimacenter tilbage i 2009 til for nylig at tilbyde cykellevering fra udvalgte butikker. Nu er tiden kommet til endnu et lille skridt i den grønne retning, hvorfor man på lokationen i Horsens har udskiftet varmekilden.

”I Klimacentret, hvor vi både rådgiver kunder og kollegaer i klimaløsninger, er det jo på sin plads at gå forrest ved selv at installere en varmepumpe som varmekilde. Det giver både en markant CO2-reduktion, men der er også en væsentlig økonomisk besparelse, i forhold til den tidligere løsning, siger Henrik Duve, Klima-produktchef hos Brødrene Dahl.

Derfor skiftede grossisten i december 2020 varmekilden i hele deres bygning i Horsens, som indeholder både Klimacenter, butik og vinhandel, fra en kombination af gas og træpille-fyr til en 80 kW varmepumpe.

Brødrene Dahl har en ekslusiv aftale med DVI Energi om salg af store luft/vand-varmepumper på det danske marked. Det er derfor også DVI Energi, der har leveret varmepumpen

Kilde: Brødrene Dahl

Løgstør Fjernvarme har fået ny formand efter Uffe Bro

21. januar 2021

Det bliver den hidtidige næstformand, Torben Frederiksen, der skal tage over efter Uffe Bro, der døde pludseligt mellem jul og nytår.

Torben Frederiksen blev valgt på et konstituerende møde i Løgstør Fjernvarmes bestyrelse. 

Torben Frederiksen, der er 59 år, var direktør for og medejer af Himmerlands Grovvarer indtil for få måneder siden, da virksomheden blev solgt til Danish Agro. Selv om Løgstør Fjernvarmes historie strækker sig tilbage til 1956, bliver han kun den tredje formand - og tilmed den første udenfor Bro-familien. Det var nemlig Uffe Bros far, Vagn Bro, der bestred formandsposten fra starten og indtil 1982.

Uffe Bro var fjernvarmeformand fra 1982 indtil sin død. 

Ny næstformand bliver René Christensen, afdelingsdirektør for Jutlander Bank i Løgstør, mens Johnny Roed Jensen, der bor i Vindblæs og arbejder i LokalBrugsen i Skarp Salling, er ny i bestyrelsen. 

Kilde: Løgstør Fjernvarme

Tyve elbusser ruller ud i Odense

21. januar 2021

Efter en lang sejltur fra Kina ankom de første af Odenses nye elbusser på lastvognstrailer til Keolis’ garageanlæg på Gammelsø tirsdag.

Busserne oplades på garageanlægget på Gammelsø, og der skal derfor ikke bygges ladestationer i bybilledet. Busserne er produceret af kinesiske Yutong, og et hold af kinesiske teknikere er rejst til Danmark for at hjælpe med at gøre ladestandere og busserne klar.

De nye busser er 12 meter lange og har plads til 66 passagerer – heraf 33 siddepladser. Alle 20 busser er udstyret med elektriske handicapramper.

FynBus indgik på vegne af Odense Kommune sidste år aftale med Keolis om indkøb af de 20 el-busser. Busserne skal erstatte de ældre af dieselbusserne i Odense. Når letbanen kører i slutningen af 2021, vil bybusflåden i Odense bestå af 20 el-busser, 18-hybridbusser og 14 dieselbusser, som overholder den nyeste miljøstandard.

Kilde: Fynbus

Quantafuel køber 40 procent af Geminor

21. januar 2021

Energiselskabet Quantafuel køber 40 procent af aktierne i genvendelsesvirksomheden Geminor. 

Opkøbet betyder at de to aktører bliver partnere og blandt de ledende aktører inden for genanvendelse af plast i Europa. 

Begge selskaber er norske, men har aktiviteter på dansk jord. Geminor har et større anlæg på Aalborg Havn, mens Quantafuel har opført en fabrik i GreenLab Skive og er i gang med at opføre produktionsanlæg i fuldskala i Esbjerg.

Kilde: Quantafuel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078