23948sdkhjf

IEA: Ros og råd til dansk energipolitik

Overordnet set er der ros til Danmarks energipolitik fra Det Internationale Energiagentur – men vi får også et par anbefalinger med på vejen.
- En ambitiøs energipolitik.

Sådan bedømmer Det Internationale Energiagentur (IEA) den danske energipolitik. Ikke desto mindre får de danske energipolitikere et par gode råd til forbedringer med på vejen. Det skriver Ritzau ifølge TV2 Nord.

IEAs rapport blev tirsdag præsenteret af IEAs direktør Maria van der Hoeven i København.

Energimotorveje, biogas & biomasse
En af hovedanbefalingerne i IEAs vurdering af Danmarks Energipolitik er at investere massivt i energimotorveje, således at Danmark i fremtiden får lettere ved at eksportere og importere store mængder af elektricitet fra forskellige kilder.

Derudover pegede Maria van der Hoeven på biomasse og biogas som fokusområder for fremtiden.

- Selv om Danmark er førende inden for vedvarende energi og energieffektivitet, er der stadig udfordringer forude. Biomasse og biogas kommer til at spille en rolle, men det må analyseres nøje, siger Maria van der Hoeven.

IEA anbefaler endvidere at udnytte olie- og gasforekomsterne i Nordsøen bedre, at få de fossile brændsler ud af kraftværkerne og transportsektoren og at holde et vågent øje på omkostningerne.

Minister: Vi kan gøre en forskel
IEAs rapport er baseret på VK-regeringens Energistrategi 2050 – ikke desto mindre er klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard svært glad for rapporten.

- Den minder os om, at selv om vi er små, kan vi godt gøre en forskel. Det har en pris at investere i energieffektivitet - men det har bestemt også en pris at lade være, siger han.

Også hos Dansk Energi er der tilfredshed - især med anbefalingen af nye transmissionsledninger til udlandet.

- Det går alt for langsomt herhjemme. Vi har behov for et kabel til Holland og England, så vi kan få optimal gavn af vindstrømmen, siger direktør Lars Aagaard.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093